Film

Skribent

Viktor Jerner

23 juni 2016 | 21:00

Anton Yelchin var bara veckor ifrån sin regidebut när han dog

Tragiken kring den unga skådespelarens alldeles för tidiga död blir bara djupare och djupare.
Ett starkt brinnande ljus i filmvärlden slocknade i söndags när 27-åriga Anton Yelchin dog i en fruktansvärd olycka. Av kollegor och vänner beskrevs han som glödande hängiven till sitt arbete, ödmjuk och oerhört talangfull. Även för mig personligen gjorde han ett starkt avtryck, särskilt via den hjärtskärande insatsen i Drake Doremus underbara "Like Crazy".

Tragiken är total, men idag blir den ännu djupare. Nu har det nämligen avslöjats att han bara var ynka tre veckor från att börja filma regidebuten "Travis", en film som han också skrev manus till. Callum Turner, Milla Jovovich och Alia Shawkat var klara för huvudrollerna i berättelsen om en skådespelare och fotograf som blir vittne till ett mord. Producenten Ketih Kjarval beskriver den som en voyeuristisk kriminaltriller med drag av både neo-noir och bröderna Dardenne.

Kjarval säger sig också vara helt övertygad om att detta hade varit det första i en lång rad av projekt Yelchin hade tagit sig an som regissör. Nedslående nog kommer vi nu aldrig få se honom uppfylla den drömmen. Istället får vi försöka njuta så mycket som möjligt av de sista filmerna han slutförde som skådespelare, bland andra Justin Lins "Star Trek Beyond" och Jeremy Saulniers fenomenala "Green Room". I den sistnämnda är han en ren naturkraft, vackert att se.

Tycker ni att "Travis" bör begravas eftersom det var en så pass personlig film, eller kan man hylla Yelchin genom att fullfölja den? 
| 23 juni 2016 21:00 |