Serie

Skribent

MovieZine

18 mars 2020 | 08:45

Äntligen hinner George R.R. Martin skriva på nästa bok

Karantänstider - då passar "Game of Thrones"-författaren på att jobba vidare med "The Winds of Winter".
Lika mycket som George R.R. Martin hyllas för sin fantasyserie "Sagan om is och eld", lika mycket kritiseras han för att aldrig leverera nästa bok.

Läsarna har väntat i åratal på "The Winds of Winter", den sjätte boken i serien som stod för grund till "Game of Thrones". Martin har utlovat den som den näst sista boken om maktkampen i Westeros. Medan världen isolerar sig i skydd mot COVID-19 passar författaren på att damma av skrivmaskinen, och ger oroliga fans en efterlängtad uppdatering:

"Till alla som varit personligen oroliga för mig... ja, jag är bland de mest utsatta med tanke på min ålder och hälsa. Men jag mår bra för tillfället. Jag är för mig själv, isolerad, och jag träffar inga människor utom en assistent. Sanningen är att jag spenderar mer tid i Westeros än i verkliga världen. Jag skriver varje dag", berättar han i sin blogg.

"Det börjar bli riktigt mörkt i de sju kungadömena... men kanske inte lika mörkt som det kan bli här."

Inget ont som inte för något gott med sig. När de värsta corona-vindarna har blåst över har vi kanske äntligen "The Winds of Winter" att se fram emot. Men redan nästa vecka släpps något annat för alla "GOT"-fans, nämligen mobilspelet "Game of Thrones: Beyond the Wall".
| 18 mars 2020 08:45 |