Film

Skribent

MovieZine

7 november 2020 | 10:40

Anne Hathaway talar ut om "Häxorna"-kontroversen

Skådespelerskan ber om ursäkt till personer med funktionsnedsättning.
Robert Zemeckis nyinspelning "Häxorna" har blivit kritiserad av människor med funktionsnedsättning, på grund av Anne Hathaways karaktär med tre fingrar. Nu har Hathaway gått ut på sociala medier med en ursäkt, riktad till personer med funktionsnedsättning.
 
- Jag har fått veta att många personer med funktionsnedsättningar, speciellt barn, har tagit illa upp av min gestaltning av Grand High Witch i "Häxorna". Låt mig först säga att jag försöker göra vad jag kan för att vara försiktig med människors känslor och upplevelser, för vi bör hålla oss anständiga. Som en person som tror på inkludering och en stark motståndare till grymhet, ber jag alla, som jag har orsakat smärta, om ursäkt, skriver Hathaway på Instagram.
 
Tidigare i veckan gick studion ut med en ursäkt som löd så här:
 
- När vi adapterade berättelsen jobbade vi med konstnärer för att hitta en ny tolkning av bokens kattlika klor. Det var inte vår avsikt att någon skulle tro att de fantastiska, omänskliga varelserna representerade dem. Filmen handlar om godhet och vänskap. Vi hoppas att familjer och barn kommer omfamna dess starka och kärleksfulla budskap.
 
Den 27 november får "Häxorna" svensk biopremiär.
 

Läs också: Johnny Depp lämnar "Fantastiska vidunder 3"

| 7 november 2020 10:40 |