Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 november 2020 | 18:08

Johnny Depp har fått sparken från ”Fantastiska vidunder 3”

”Jag respekterar Warner Bros önskemål och har gått med på det”, skriver skådespelaren i ett öppet brev till sina fans.
Skådespelaren Johnny Depp lämnar rollen som Gellert Grindelwald efter senaste tidens skandalrubriker.
 
Depp blev under 2016 anklagad för misshandel av sin dåvarande hustru, skådespelerskan Amber Heard. Under hösten 2020 har han på nytt blivit intrasslad i en rättsprocess, den här gången mot tidningen The Sun. Depp hade stämt tidningen som kallade honom för ”hustrumisshandlare” men förlorade, skriver BBC.

Stormen kring stjärnan blev dock för mycket för studion Warner Bros, som inte längre vill ha med Johnny Depp i sin ”Fantastiska vidunder”-franchise. Det meddelade skådespelaren själv via Instagram idag.
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av Johnny Depp (@johnnydepp)

 

Tackar fansen för allt stöd

 
”Med tanke på omständigheterna på sistone vill jag ge detta korta tillkännagivande”, skriver Depp.

”Först och främst vill jag tacka alla som visar mig stöd och lojalitet. Jag har blivit rörd av era kärleksbudskap och er omtanke, speciellt under de senaste dagarna.”

Depp fortsätter med att berätta att han har blivit ombedd av Warner Bros att avsäga mig rollen som Grindelwald i ”Fantastiska vidunder”-filmerna. ”Jag respekterar det och har gått med på det.”

Skådespelaren avslutar med att han kommer att ”slåss för sanningen” och planerar att överklaga den brittiska domstolens beslut. ”Jag tänker bevisa att anklagelserna mot mig är falska. Mitt liv och karriär ska inte definieras av det här ögonblicket.”
 
 
Rollen ersätts med en ny skådespelare
 
Johnny Depp spelade den onde trollkarlen Grindelwald för första gången i ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”, den första Harry Potter-spinoffen som släpptes på bio 2016. Rollen blev större i uppföljaren ”Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott” från 2018.

I ”Fantastiska vidunder 3” kommer karaktären Grindelwald att tas över av en ny skådespelare, skriver Variety. Filmen ska få biopremiär sommaren 2022.
| 6 november 2020 18:08 |