Film

Skribent

Erika Jarhed

1 mars 2023 | 13:00

Bekräftat: Andy Serkis återvänder i sin roll i "The Batman 2"

Det har nu bekräftats att Andy Serkis kommer att återvända i sin roll i den kommande uppföljaren till "The Batman", som förväntas att få premiär under hösten 2025.
Tidigare har det meddelats att Robert Pattinson återigen kommer att axla rollen som den ikoniska Batman i "The Batman Part II". Dessutom kommer Matt Reeves ännu en gång att regissera och skriva manus. Nu skriver MovieWeb att regissören har bekräftat att Andy Serkis kommer att återvända i sin roll som Batmans butler, Alfred Pennyworth.
 
Reeves berättar om varför han ville ha just Serkis som Alfred.

- Han är ett geni. Jag kommer ihåg att när jag skrev på "The Batman" så sa jag "Andy, jag vill att du ska spela Alfred, och jag vill göra det riktigt känslosamt. För jag vill att folk ska se ditt ansikte, inte någon avatar, så att de verkligen kan förstå vilken otrolig skådespelare du är".
 
Serkis är specialiserad inom skådespel och röstskådespel med animationstekniken motion capture, vilket vi bland annat har fått se när han spelade Gollum i Sagan om ringen-trilogin. I "The Batman" fick vi se hans verkliga jag.
 
"The Batman Part II" spelas in i höst och förväntad premiär är 3 oktober 2025.
| 1 mars 2023 13:00 |