Serie

Skribent

Anders Eklöf

21 juli 2021 | 15:58

"Anansi Boys" av Neil Gaiman blir tv-serie på Amazon

Romanen "Anansi Boys" är nästa verk av den produktiva författaren Neil Gaiman som blir tv-serie.
Den brittiske författaren Neil Gaiman måste vara en av världens mest produktiva människor med hundratals romaner, serietidningar, filmer och barnböcker på sitt CV. 
 
De senaste åren har även hans verk som "American Gods", "Good Omens", "Lucifer" och "Sandman" blivit tv-serier. Nu är det snart dags för en annan klassisk roman att bli tv-serie på streamingtjänsten Amazon Prime Video, nämligen "Anansi Boys"
 
 
Boken släpptes 2005 och är en lös fortsättning på "American Gods" (vars tv-serie lades ner efter tre säsonger), som kretsar kring karaktären Mr. Nancy. Berättelsen handlar om Charlie Nancy, en ung man som visar sig vara son till Anansi, skojarnas gud, eller Mr. Nancy. Från ingenstans dyker även hans bror Spider upp, som är fast besluten att göra Charlies liv mer intressant och framförallt farligare. 
 
 
Tv-serien kommer få sex avsnitt och börjar sin produktion i Skottland i år.
 
Vilka skådespelare som medverkar i "Anansi Boys" ska avslöjas inom kort. Neil Gaiman ger en ledtråd på sin blogg om att en av skådespelarna är någon han varit på ett publikt evenemang med för några år sedan. När de träffades backstage ska hon ha sagt att "Anansi Boys" är hennes favoritbok. Då ska Gaiman ha avslöjat att han tänkte henne som rollfiguren hon har fått. Någon som har en aning vem det kan vara? 
 
 
Neil Gaiman och Douglas Mackinnon är showrunners, precis som i den första säsongen av "Good Omens". Redan 2014 avslöjades det att en tv-serie baserad på "Anansi Boys" var på gång, men då till BBC. 
 
Har du läst "Anansi Boys"? Vad tycker du om andra tv-serier som är baserade på böcker och serietidningar av Neil Gaiman? 
| 21 juli 2021 15:58 |