Serie

Skribent

Anders Eklöf

8 juni 2021 | 19:30

Följ med bakom kulisserna på Netflix "The Sandman"

Den efterlängtade serien släpps inom kort på Netflix.
Under Netflix nördiga vecka kallad Geeked Week på Youtube fick vi följa med in bakom kulisserna på streamingtjänstens tv-serie "The Sandman", baserad på serietidningen med samma namn skriven av Neil Gaiman. 
 
I klippet säger författaren Neil Gaiman att tv-serien är menad att tilltala fans av serietidningen, samtidigt som det är en ny och egen tolkning av klassikern. 
 
 
En live action-tolkning av DC Comics "The Sandman" har varit under utveckling länge, men har haft problem med avhoppande manusförfattare och liknande. Tidigare skulle en film produceras och regisseras av skådespelaren Joseph Gordon-Levitt, som dessutom möjligen skulle spela huvudrollen.
 
Nu syns istället Tom Sturridge, Gwendoline Christine och Charles Dance i rollistan. "The Sandman" får premiär någon gång mot slutet av 2021.
 
"Sandman" publicerades mellan 1988 och 1998 och handlar om Dream, Morpheus eller Sandman som härskar över drömmarnas rike.  Serien inleds med att Dream tillfångatas i 70 år av ett gäng ockultister. När han lyckas fly märker han att hans rike är i spillror, vilket blir hans uppgift att rätta till. 
 
Har du läst "Sandman"?
| 8 juni 2021 19:30 |