Serie

Skribent

Josefine Krischausky

22 juli 2022 | 12:30

Amazon förnyar "The Wheel of Time" för en tredje säsong

Redan innan den andra säsongen fått sin premiär, står det klart att den påkostade fantasyserien kommer få fortsätta ännu längre.
Amazon är redo att satsa vidare ännu mer på sin tv-adaption av bokserien "Sagan om drakens återkomst". Under det pågående Comic Con i San Diego avslöjar man att "The Wheel of Time" har blivit förnyad för en tredje säsong, innan den andra säsongen ens hunnit få premiär.
 
Den första säsongen av den påkostade fantasyserien släpptes under slutet av 2021, varefter den möttes av blandad respons från tittarna. Redan ett halvår innan dess, i maj förra året, hade Amazon dock meddelat att man gett grönt för en fortsättning.
 
Rafe Judkins, skapare och showrunner för "The Wheel of Time", har tidigare avslöjat att han hoppas på att få göra runt åtta säsonger av serien. Han berättar nu för Deadline att han verkligen ser fram emot att få fortsätta berätta historien från Robert Jordans böcker.
 
– Jag är så himla glad över att vi kommer göra en tredje säsong av "The Wheel of Time". "Skuggan växer" har alltid varit min favoritbok ur serien, så att kunna ta den till tv-rutan och introducera en ny publik till berättelserna som först gjorde mig förälskad i dessa böcker är en stor ära, och något jag har arbetat mot sedan jag först pitchade serien för många år sedan, säger Judkins. 
 
 
Handlingen i serien fokuserar på kvinnan Moiraine, vars magiska förmågor kan hjälpa till att utmana de onda krafter som hotar världen. I huvudrollen syns Rosamund Pike, samtidigt som de svenska skådespelarna Alexander Karim och Fares Fares har dykt upp i rollistan. 
 
Den andra säsongen av "The Wheel of Time" satte igång sina inspelningar förra sommaren, men det är ännu inte bekräftat när de nya avsnitten får premiär på Amazon Prime Video. 
| 22 juli 2022 12:30 |