Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 november 2021 | 17:00

Skaparen har planer för åtta säsonger av "The Wheel of Time"

Alla "The Wheel of Time"-fansen kommer kanske inte gilla hans adaption, men skaparen bakom den påkostade Amazon Prime Video-serien har stora planer.
Efter ett samtal med "The Wheel of Time"-skaparen Rafe Judkins, rapporterar Deadline att han hoppas kunna berätta hela historien från Robert Jordans böcker (som i Sverige går under namnet "Sagan om Drakens återkomst") hos Amazon Prime Video.
 
Faktumet att vi nu får en tv-serie har däremot gjort vissa fans besvikna, över att det troligtvis innebär att vi aldrig kommer att få en påkostad filmversion av serien. I stil med "Sagan om Ringen"-filmerna, vilket många av fansen har hoppats länge på. Men angående detta ska Judkins ha sagt att han verkligen tror att böckerna kommer att fungera bättre som en tv-serie - och att man kan berätta hela historien under ungefär åtta säsonger.
 
- För mig, jag har alltid tagit mig an det här som att vi kommer att berätta hela berättelsen från böckerna. Om vi inte tar oss an allt på det sättet, så riskerar vi att inte sätta landningen... och böckerna har ju verkligen ett riktigt bra slut. Så jag behöver verkligen göra allt för att vi ska komma dit. I slutändan är det däremot inte upp till mig. Om folk tittar på serien och Amazon vill fortsätta göra mer, så skulle jag älska att få utöka den här världen ännu mer, förklarar skaparen och showrunnern Judkins. 
 

Skaparens mamma är hans tuffaste "The Wheel of Time"-kritiker

 
 
Judkins fortsätter därefter att berätta om den enorma pressen han känner från både sig själv och alla "The Wheel of Time"-fans. Beroende på vad man är ute efter så kan man komma att bli besviken... men förhoppningsvis inte.
 
- Pressen är otrolig och kommer konstant från alla håll och kanter. Jag känner en slags personlig press eftersom jag älskar serien. Jag kämpade för att få den gjord på tv och den kampen var hård. Det är en framgång bara att vi faktiskt får den gjord, men nu får jag möta en ytterligare press kring att göra alla stolta. Det finns så många människor som älskar böckerna. Och ingen är en tuffare kritiker än min mamma. Jag har skickat manusen till henne för att få hennes åsikt och hon håller inte tillbaka på sanningarna. "Du har förstört den här delen och måste fixa den", så får jag säga "okej, mamma. Jag ska lösa det". Hon borde nästan ha fått betalt.
 
- Jag tror att det vi kan göra, mer än allt annat, är att respektera karaktärerna. Jag älskar alla karaktärerna, till och med de onda. Så varje förändring vi gör i serien, det vi aldrig försöker att ändra i karaktärerna är kärnan kring vilka de verkligen är - och skådespelarna lyckades fånga den kärnan helt perfekt. Om det är vad folk verkligen är ute efter, så kommer man att gilla den här serien. Om man däremot är ute efter att vi ska sätta varje liten detalj ned till minsta nivå, eller vilka platser vi besöker och vilka vi pratar med, så kommer man nog att bli besviken. Men om man hoppats få se dessa karaktärer komma till liv på en skärm, hjärtat av vilka dem verkligen är, då tror jag att vi har lyckats med det.
 
 
Den första säsongen får premiär den 19 november och den andra säsongen har redan börjat spelas in. Den första säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt. Nu återstår det bara att se om tillräckligt många faktiskt ger serien en chans, så Amazon fortsätter att beställa fler säsonger.
 

Läs också: Allt du behöver veta om "The Wheel of Time" innan du ser serien

 
Kommer du att ge "The Wheel of Time" en chans nästa vecka? Kommentera gärna nedan!
| 11 november 2021 17:00 |