Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 maj 2020 | 10:40

Allt vi vet om samurajspelet "Ghost of Tsushima"

Sony har visat mer av det kommande samurajäventyret "Ghost of Tsushima" till Playstation 4.
För tre år sedan visades "Ghost of Tsushima" för första gången på den stora spelmässan E3 i Los Angeles. 
 
Spelet är utvecklat av Sucker Punch Productions, som ligger bakom titlar som "Infamous: Second Son" och "Sly Cooper"-spelen. 
 
Under en 18 minuter lång livesändning på Youtube har vi nu fått veta mer om det kommande samurajäventyret, som släpps till Playstation 4 den 17 juli (samma dag som "Paper Mario: The Origami King").  
 
 
"Ghost of Tsushima" utspelar sig i Japan på 1270-talet, under mongolernas invasion av landet. Du tar dig an rollen som Jin, som är en av de sista samurajerna på ön Tsushima. 
 
I livesändningen får vi bland annat veta att du kan orientera dig på den stora ön genom att följa vindens riktning, istället för en pil som pekar dig i rätt riktning. Även rökpelare, förstörda träd och djur kan hjälpa till att föra dig till intressanta områden på kartan.
 
För någon som mig som börjar bli lite trött på kartor överfyllda med markörer, verkar det här vara ett välkommet och innovativt inslag som förhoppningsvis kan fräscha upp genren. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Striderna verkar även de lite annorlunda, då de ser ut att vara klassiska dueller där kombatanterna långsamt tävlar om att bli den som utdelar det avgörande hugget, likt bataljerna i Akira Kurosawas klassiska filmer. 
 
För den hellre som vill gömma sig i skuggorn finns även den möjlighet, då du kan smyga omkring i fiendernas läger och utplåna dem med hjälp av rökbomber och andra redskap. 
 Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
För de som verkligen gillar Akira Kurosawas samurajfilmer som "De sju samurajerna" eller "Demonernas port", finns även möjligheten att spela i ett svartvitt läge som lägger över ett filter med damm, repor och andra brister som ger presentationen en filmisk kvalitet. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Ghost of Tsushima" kommer till Playstation 4 den 17 juli, ungefär en månad efter "The Last of Us Part II". Konsolen verkar helt klart få några riktigt bombastiska sista månader, innan Playstation 5 släpps i butikerna någon gång i slutet av året
 
Enligt mig ser spelet helt klart lovande ut med sina vackra miljöer, coola inramning och häftiga strider. Dock kan jag inte släppa tanken att det känns en aning generiskt med sin öppna värld och potentiellt tjatiga sidouppdrag. 
 
 
Vad tror du om "Ghost of Tsushima"? 
| 15 maj 2020 10:40 |