Spel

Skribent

Anders Eklöf

14 maj 2020 | 15:44

Glädjebeskedet: "Paper Mario: The Origami King" på väg till Switch

Från ingenstans visar Nintendo att det är dags för Mario att bli papper igen, i "Paper Mario: The Origami King".
Sedan det halvdana och en aning slätstrukna "Paper Mario: Color Splash" släpptes till Wii U för några år sedan, är det många fans av den lättsmälta rollspelserien som trånat efter ett nytt äventyr med den papperstunna rörmokaren att sätta tänderna i (inklusive mig). 
 
Nu har Nintendo överraskat oss med en trailer för "Paper Mario: The Origami King", som kommer till Nintendo Switch redan den 17 juli. Ett perfekt sommarspel, helt enkelt. 
 
 
I "Paper Mario: Origami King" gäller det att rädda prinsessan Peach från den onde King Olly, som vill vika ihop allt och alla i svampriket med den japanska papperskonsten origami.
 
Det är upp till Mario och hans nya kumpan Olivia att förena sig med den osannolika bundsförvanten Bowser, för att stoppa den ondskefulla kungen. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I de tidigare "Paper Mario"-spelen har sammandrabbningarna bestått av klassiska turordningsbaserade rollspelsstrider, men den här gången har Nintendo kokat ihop något lite annorlunda. Nu utspelar sig striderna istället på en ringformad arena, där det gäller att både lösa pussel och vara snabbtänkt för att vinna. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Mario verkar även vara utrustad med ett par förlängsningsbara armar som krävs för att ta sig framåt i omgivningarna. 
 
Det första "Paper Mario"-spelet kom till Nintendo 64 redan 2001 och följdes av det kritikerrosade "Paper Mario: The Thousand-Year Door" till Gamecube några år senare, som jag ivrigt köpte på releasedagen. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Nu är alltså "Paper Mario: The Origami King" på väg till Nintendo Switch, den 17 juli. Förhoppningsvis är det bättre än föregångaren "Paper Mario: Color Splash" och kan lyfta upp serien till sina forna glansdagar igen. 
 
Vad tycker du om "Paper Mario"-serien? 
| 14 maj 2020 15:44 |