Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

16 december 2015 | 19:30

Allt vi vet om "Rogue One: A Star Wars Story"

Idag är det exakt ett år kvar till premiären av den första spinoff-filmen.
Det kan tyckas som att vi går händelserna i förväg nu, men ett år går snabbt och snart har vi nästa "Star Wars"-film på biograferna! Idag, den 16:e december, är det nämligen på dagen exakt ett år kvar tills Gareth Edwards spin-off-film "Rogue One" får biopremiär. I mina öron låter det som en prima tidpunkt att samla ihop allt vi hittills vet om filmen, i en enda supersmidig artikel.

Regissören

Gareth Edwards står alltså för regin, och för honom är det såklart ett riktigt drömuppdrag. Han har sagt följande om hur det var att få erbjudandet:

- Jag läste det och hoppades att det skulle vara ett dåligt erbjudande och en dålig story. Men när jag läst klart det kunde jag bara säga "fuck" och så tackade jag ja. Sen fick jag inte berätta det för någon på sex månader, inte ens för mina föräldrar.Gareth Edwards.

Storyn

Handlingen kommer att följa en grupp motståndskämpar som går ihop för att stjäla ritningarna till den fruktade första Dödsstjärnan. Det är alltså samma ritningar som R2D2 vandrar omkring med i hela första "Stjärnornas krig", och nu ska vi få gå tillbaka och se hur det gick till när de stals...


- "Rogue One" utspelas före händelserna i "Stjärnornas krig" och kommer att vara en avvikande del av sagan men samtidigt innehålla många av de element som kännetecknar "Star Wars"-universumet. Den kommer att gå in på nya områden och utforska den galaktiska kampen nere från slagfälten, samtidigt som den kommer att hålla fast vid den där essentiella "Star Wars"-känslan som fansen vill ha. Gareth är en sådan innovativ regissör och jag är väldigt exalterad över att få arbeta med honom och den här extraordinära skådespelarensemblen han har valt ut för "Rogue One".

Skådisarna

Regissör Gareth Edwards ("Godzilla") har dragit ihop en intressant skara skådisar där talangfulla Felicity Jones, som nominerades till en Oscar för sin roll i "The Theory of Everything", står i centrum. Utöver Jones hittar vi också Diego Luna från "Milk" och "Elysium", Ben Mendelsohn från "Bloodlines", Mads Mikkelsen, Riz Ahmed från "Nightcrawler", Oscarsvinnaren Forest Whitaker, Alan Tudyk, Donnie Yen, och Jiang Wen.


Felicity Jones.

Mads Mikkelsen undslapp sig för några månader sedan det här lilla citatet om hans roll i filmen:

- Det är en väldigt viktig roll, så mycket kan jag säga. Och nej, min karaktär är faktiskt inte en onding, men mer än så kan jag inte uttala mig om. Eller jo, jag kan säga att filmen kommer att spelas in på Island och i England och att inspelningarna kommer hålla på i tre månader.

Nyckelfolket

Edwards har valt erfarna Greig Fraser som filmfotograf, som tidigare jobbat på filmer som "Zero Dark Thirty" och "Foxcatcher" och som ansvarig för specialeffekterna hittar vi Neil Corbould som tidigare jobbat på stora filmer som "Black Hawk Down", "Gladiator" och "Saving Private Ryan".

Vad har visats hittills?

Inte så mycket, än så länge. För de lyckliga som kunde närvara vid "Star Wars Celebration" som gick av stapeln i Anaheim visades en teaser upp som visade på en mörk och realistisk skildring av universumet.

Här är en smygtagen bild från klippet:Samtidigt visades en del konceptskisser upp, som dock inte heller släppts för allmän beskådan än. 

Vi rapporterar självklart så fort något nytt blir känt. Tills dess, se till att njut ordentligt av "The Force Awakens"!
| 16 december 2015 19:30 |