Film

Skribent

MovieZine

19 april 2015 | 23:15

Gareth Edwards pratar "Star Wars: Rogue One"

MovieZine var på plats när regissören avslöjade sina planer under Star Wars Celebration i Anaheim.
I december 2016 kommer den första i en serie fristående Star Wars-filmer. Den heter "Rogue One", och utspelas mellan del tre och del fyra i den vanliga Star Wars-serien.

- Det är en mörk tid, jedikrigarna har ju nästan blivit utrotade, säger regissören Gareth Edwards.

- En liten skara rebeller försöker stjäla ritningarna till Dödsstjärnan, som de vet är under konstruktion. 

Det är meningen att dessa fristående filmer, som går under samlingsnamnet Star Wars Anthology, ska varva med de "vanliga" Star Wars-filmerna. Den första av dessa, ”The Force Awakens”, kommer i december i år. Som alltid är allt kring innehållet topphemligt. Edwards, som tidigare regisserat bland annat ”Godzilla” och ”Monsters”, berättar att han fick erbjudandet om att regissera i ett hemligt, krypterat, mail.

- Jag läste det och hoppades att det skulle vara ett dåligt erbjudande och en dålig story. Men när jag läst klart det kunde jag bara säga "fuck" och så tackade jag ja. Sen fick jag inte berätta det för någon på sex månader, inte ens för mina föräldrar.

Inspelningen börjar nu i sommar och kommer att äga rum i England och i andra, ännu hemliga, länder. Den enda skådespelare som hittills tillkännagivits är Felicity Jones, nyligen Oscarnominerad för ”The Theory of Everything”.

- Hon spelar en rebellsoldat, och kommer att bli fantastisk. Riktiga soldater är inte enbart tuffa utan är också humoristiska och ömsinta, och detta kommer Felicity att få fram.

Edwards är Star Wars-fan sedan barndomen och säger att han vill att ”Rogue One” ska framstå som lika realistisk som ”Stjärnornas krig” var.

- Det ska kännas verkligt, det ska kännas att vi är på en riktig plats. I Star Wars, alltså den del som heter ”A New Hope” och som är min favorit av alla i serien, är allt svart och vitt. Bovarna är onda, hjältarna goda. ”Rogue One” utspelas i en tid då allt är mer grått och sedan leder in till ”A New Hope”.

Gunnar Rehlin
| 19 april 2015 23:15 |