Serie

Skribent

MovieZine

23 april 2021 | 17:00

Alla nyheter på HBO Nordic i maj 2021

Populära serier som "Pose", "Black Monday" och "In Treatment" kommer tillbaka med nya säsonger.
Äntligen nya säsonger av "Pose", "The Chi" och "Black Monday", några av de hyllade serierna som hittas på HBO Nordic. I maj gör dessutom "In Treatment" lite oväntad comeback efter många år, nu med Joel Kinnaman som en del av ensemblen. På filmfronten kan vi snart streama svenska klassiker som "Ondskan" och "Tusenbröder - återkomsten".
 
Här är månadens nya serier och filmer på HBO Nordic.
 
”Pose” - Säsong 3 har premiär 3 maj

I tredje och sista säsongen av Pose har vi kommit till 1994 och balsalen känns som ett minne blott för Blanca (MJ Rodriquez), som kämpar med att hitta balansen som mamma, vara en närvarande partner till sin nya kärlek och samtidigt axla sin roll som sjuksköterska. Samtidigt skördar AIDS flest liv för amerikaner i åldern 25-44 år, vilket Pray Tell (Emmybelönade Billy Porter) erfar på nära håll, och House of Evangelista får kämpa hårt för sin existens.

”The Crime of the Century” - HBO-dokumentär med premiär 11 maj

Tvådelad dokumentär skapad av den Oscarsbelönade dokumentärfilmaren Alex Gibney. Dokumentären undersöker Big Pharma och opioidkrisen i USA. Dokumentären skildrar bland annat de politiska beslut som möjliggör överproduktion, hänsynslös distribution och opioidmissbruk. Efter att ha utforskat omfattningen av ett av de mest förödande folkhälsoproblemen i USA - med en halv miljon dödsfall på grund av överdoser enbart under detta århundrade - avslöjar dokumentären att den amerikanska opioidepidemin inte är en folkhälsokris som har uppkommit från ingenstans.

”Holy Father” - HBO Europe-dokumentär, premiär 13 maj

Filmskaparen Andrei Dascalescu och hans flickvän Paula ska snart bli föräldrar. Paula sörjer sin frånvarande mor och Andrei har ett ansträngt förhållande till sin far, som lämnade honom när han var sex år för att leva resten av sitt liv som munk på Athos berg. Nu när Andrei själv ska bli pappa vill han ta reda på varför hans far lämnade honom och han besöker klostret i Athos för att hitta svar. Dokumentären är rumänsk och producerad av HBO Europe.

”In Treatment” - Säsong 4 har premiär 24 maj

Emmybelönade Uzo Abuda ("Orange is the New Black") tar sig an rollen som den observanta och empatiska Dr. Brooke Lawrence. Den fjärde säsongen utspelar sig i dagens Los Angeles och vi får följa nya patienter i terapisamtal med Brooke. Hon tar sig an stora frågor som den globala pandemin och sociala och kulturella förändringar – samtidigt som hon kämpar med sina egna problem. Förutom Abuda ser vi bland andra Joel Kinnaman, Anthony Ramos och Quintessa Swindell. "In Treatment" debuterade med sin första säsong på HBO år 2008.
 
 
”The Chi” - Säsong 3 har premiär 24 maj

Coming-of-age-dramaserie som utspelar sig i södra Chicago. Under tredje säsongen försöker Emmett övertyga familjen att han inte längre är en omotiverad tonåring utan nu börjar bli en riktig affärsman. Samtidigt är Ronnie osäker på vad hans syfte i livet egentligen är och han hoppas att det inte är för sent att förändras. Serien är skapad av Emmybelönade Lena Waithe.

”Black Monday” - Säsong 3 har premiär 24 maj

Serien tar oss tillbaka till den 19 oktober 1987 – den så kallade "Svarta måndagen" – och den största börskraschen i Wall Streets historia. Ingen har känt till vad som orsakade den…förrän nu. Det här är historien om hur en grupp med outsiders tog sig an den regerande herrklubben på Wall Street och råkade krascha världens största finanssystem. I huvudrollen ser vi Oscarsnominerade Don Cheadle.

”Mr. Inbetween” - Säsong 3 har premiär 26 maj

Det är svårt att balansera ett nytt förhållande med rollen som förälder och samtidigt behöva ta itu med besvärliga vänskaper och en sjuk bror. Men det är särskilt svårt när du är en yrkesmördare. Ray Shoesmiths (Damon Herriman) jobb är att driva in skulder, konfiskera droger och vapen och ibland "hantera människor" permanent.

”Love Life” - premiär 28 maj

Den romantiska komedieserien följer Darby (Anna Kendrick) och hennes jakt efter den rätta i New York. Man får följa Darby som bor med vännerna Sara (Zoë Chao), Jim (Peter Vack) och Mallory (Sasha Comère), och varje avsnitt följer Darby i ett nytt försök att bygga en relation.
 

Nya filmer som släpps 1 maj

 
A Bigger Splash
A Most Wanted Man
Bastille Day
Elser
Finding Your Feet
Hope Gap
Kill Your Darlings
Love, Rosie
Ondskan
Sense Of An Ending
The Guernsey Literary And Potato Peel Pie Society
The Program
Tusenbröder - Återkomsten
| 23 april 2021 17:00 |