Film

Skribent

MovieZine

17 november 2015 | 15:00

Jennifer Lawrence är årets största filmstjärna - igen!

I topp som ”most valuable star” för andra året i rad.
För andra året i rad har Jennifer Lawrence utsetts till ”Most Valuable Star”. Vad exakt det innebär? I den komplexa uträkningen har man tagit hänsyn till faktorer som biointäkter, omnämnelser i sociala medier, kritikerhyllningar och allmän ”likability”. 

Lawrence fyllde 25 år i somras, men trots sin unga ålder verkar hon ha full koll på Hollywood-spelet. Hon är skådespelerskan som gör allting rätt, från att knipa de största rollerna till att bjuda på sig själv i intervjuer. Hon har redan vunnit en Oscar (för "Silver Linings Playbook"), hunnit nomineras ytterligare två gånger, och tjänar just nu bäst av alla kvinnliga skådisar i Hollywood - men tar ändå fajten mot löneskillnaderna i filmvärlden.

Kort sagt, J-Law är framgångsrik, hon är omtyckt och omskriven som ingen annan stjärna idag, vilket ger henne topp-placeringen på Vultures lista.

Kort efter henne följer skådespelare som Leonardo DiCaprio, Dwayne Johnson och Sandra Bullock.

Vilka har då fallit bort från listan? Stjärnor som tappat mer än 20 placeringar sedan 2014 är Daniel Radcliffe, Robert de Niro, Russell Crowe, Amy Adams, Mila Kunis och Kate Winslet.

Topp-10-namnen är:


1. Jennifer Lawrence

2. Robert Downey Jr

3. Leonardo DiCaprio

4. Bradley Cooper

5. Dwayne Johnson

6. Tom Cruise

7. Hugh Jackman

8. Sandra Bullock

9. Channing Tatum

10. Scarlett Johansson
| 17 november 2015 15:00 |