Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 februari 2017 | 07:05

”Alien: Covenant” släpper 5 minuters prolog

Lär känna besättningen på Covenant på väg ut i rymden.
I väntan på Ridley Scotts prequel ”Alien: Covenant” landar nu kortfilmen "Last Supper". Den spoilar inga scener från själva filmen utan ska ses som en prolog, tänkt att introducera oss för karaktärerna på mindre än 5 minuter.

Festlig stämning råder ombord på rymdskeppet Covenant. Här får vi möta besättningen, som består av par, på väg att kolonisera en avlägsen planet. Ombord finns också deras android Walter. I videon nedan är det dags för en sista måltid och några sup innan deras långa kryosömn.


Prologen bygger på en idé av Ridley Scott och har regisserats av sonen Luke Scott (”Morgan”). I rollerna syns bland andra Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir, Carmen Ejogo och James Franco. 

”Alien: Covenant” spinner sedan vidare på historien när det glada Covenant-gänget har vaknat upp. De tror att de ska upptäcka ett nytt paradis, men inser att de hamnat i en mörk och farlig värld, och måste försöka fly. 

Det här är för övrigt ett riktigt trevligt sätt att bygga hajp inför en kommande storfilm. På kort tid får vi möta huvudpersonerna, dras in i den familjära stämningen, och hinner tycka synd om alla som snart själva ska bli en festmåltid för aliens. Snygg liten hint där om "kackerlackor stora som pudlar", den där tjejen borde de lyssna mer på.

"Alien: Covenant" kommer på svensk bio 19 maj.

Får ni en bra känsla inför "Alien: Covenant" utifrån det här? Kommentera nedan.
| 23 februari 2017 07:05 |