Morgan 2016

Sci-Fi Thriller
USA
92 MIN
Engelska
Morgan poster

Synopsis

En riskanalytiker måste bedöma om Morgan, en artificiell varelse skapad i laboratorium, ska få fortsätta leva eller ej.
Ditt betyg
2.3 av 46 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Morgan
DVD-premiär
23 januari 2017
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
20th Century Fox
Längd

Recensent

Poya Salari

23 januari 2017 | 10:00

Uttryckslös sci-fi-kopia

Trots en imponerande rollista och med Ridley Scott som producent, så är tyvärr ”Morgan” inget mer än en mycket sämre kopia av filmer som ”Ex Machina” och ”Minority Report”. Ambitionerna må ha varit höga, men slutresultatet faller platt. Filmen lider främst av ett tjatigt och förutsägbart manus, och att den känns väldigt halvhjärtat utförd.
Riskanalytikern Lee Weathers (Kate Mara) får i uppdrag att besöka ett laboratorium, där den artificiella varelsen Morgans (Anya Taylor-Joy) existens är ifrågasatt efter en olycka. Lee måste avgöra om Morgan ska få fortsätta finnas eller inte. 

Första intrycket efter att ha smällt filmen är direkt att den känns som en B-film gjord för TV, där man på något sätt lockat till sig skådespelare som är på en mycket högre nivå än både manuset och produktionen. Kate Mara och Boyd Holbrook är faktiskt bra och deras prestationer är filmens enda riktiga behållning, samtidigt som Toby Jones och Jennifer Jason Leigh gör klart godkänt ifrån sig. Men filmen lider av väldigt stora problem bakom kameran, som resulterar i en film man knappt orkar engagera sig i.

Det är ett väldigt tunt manus där man alltid vet vad som kommer hända fem minuter innan det händer. Det känns som man rakt av tagit ett vinnande koncept från ”Ex Machina” där man har en artificiell varelse som finns på ett isolerat labb med vacker skogsmiljö runt omkring sig, och sedan försökt knyta ihop det med någon vattnig story och låtit det vara. 

”Morgan” är Luke Scotts långfilmsdebut som regissör. Att debutera med en sci-fi-film när man har Ridley Scott som pappa kan inte vara det enklaste och sätter säkerligen en hel del press på en. Men ärligt talat känns det som att Luke Scott hellre hade regisserat något annat, vadsomhelst, så länge det inte var den här filmen. Det går inte att hitta en gnutta passion i någon bildruta, och det känns som man gjort filmen bara för att ha den gjord. 

Det är inte ofta en film som klockar in på 1 timme och 32 minuter känns långtråkig. Men ”Morgan” lyckas med detta, då den varken engagerar eller berör. 
| 23 januari 2017 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Morgan
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu