Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 mars 2017 | 22:15

Alicia Vikander går på monsterjakt med Ben Wheatley

Efter "Tomb Raider" väntar huvudrollen i actionthrillern "Freakshift" av Ben Wheatley.
Alicia Vikander förhandlar om en roll i Ben Wheatleys ”Freakshift”. Om allt går vägen kommer hon att spela huvudrollen som kvinnlig polis, i vad Deadline beskriver som ”en skarpladdad actionthriller om ett omaka gäng som jagar och dödar monster om nätterna”.

Brittiske regissören Ben Wheatley har tidigare lekt med spännande genrefilmer som ”Kill List” och ”High-Rise”. I april kommer hans skarpladdade actionrökare ”Free Fire” på svenska biodukar. "Freakshift" är ett projekt han velat göra i flera år. I en intervju från 2012 berättade Wheatley om filmen:

- Det är ett science fiction-äventyr och liknar "Hill Street Blues". Det handlar om en besättning som har byggt ett armerat fordon och svarar på inkomna 112-alarm om monster som kommer upp från marken varje natt. Det är massiva varelser som är hälften apor och hälften mutanter och mängder av spindlar och skit.

”Freakshift” börjar spelas in i sommar, när Vikander är klar med sin insats som Lara Croft i ”Tomb Raider”.  Henne ser vi närmast på bio i kostymdramat ”Tulpanfeber” i sommar. Den eftertraktade svenska stjärnan medverkar också i Lisa Langseths ”Euphoria” i höst.

Se också: De första bilderna på Alicia Vikander som Lara Croft



| 16 mars 2017 22:15 |