Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 april 2015 | 13:00

Han blir skurken i "Deadpool"

Ed Skrein från "Game of Thrones" spelar Ajax i emotsedda serietidningsfilmen "Deadpool".
Jodå, efterlängtade "Deadpool" är nu väldigt mycket på väg att bli verklighet. Premiärdatumet är satt, en kvinnlig motspelare hittad, och åldersgränsen som sig bör - barnförbjuden. Vad saknas? Vad sägs om en skurk?

Nog för att Ryan Reynolds som rappkäftade och våldsamme antihjälte Deadpool borde vara tillräckligt för att bära upp filmen, men det kan bli lite segt i längden utan en värdig nemesis. 

Nu har brittiske skådespelaren Ed Skrein med en kort men kristallklar tweet bekräftat att han spelar Ajax.Vem är då denne Ajax? I förlagan hette han Francis och jobbade med Weapon X-programmet (som skapade både Wolverine och Deadpool). Saker går inte som tänkt och Francis förvandlas själv till en mördarmaskin. Som Ajax är han starkare, snabbare och kan inte känna smärta.

Ed Skrein är hittills mest känd för att ha spelat Daario Naharis i "Game of Thrones". Han syns närmast i action-rebooten "The Transporter Refueled" och i direkt-till-dvd-rullen "Northmen: A Viking Saga".

I "Deadpool" ser vi också Morena Baccarin som Copycat, Gina Carano som Angel Dust och T.J. Miller som Weasel. Dessutom medverkar mutanten Colossus, spelad av en ännu ej känd skådespelare. Filmen får biopremiär 12 februari nästa år.
| 8 april 2015 13:00 |