Serie

Skribent

MovieZine

9 december 2015 | 17:00

"Agents of S.H.I.E.L.D." och dess chockerande avslut för året

Vad var det egentligen som hände?
Den amerikanska tv-serien ”Agents of S.H.I.E.L.D.” har under sina tre säsonger fått höra all möjlig kritik - en del gott och en del lite sämre. Det är inte enkelt att göra alla belåtna, och speciellt inte fansen av Marvels universum i sin helhet. Men det råder inga tvivel om att alla verkar minst lika chockade av det som hände i gårdagens avsnitt. Igår hade serien ett väldigt chockerande slut för säsongen som kommer att få fans att spekulera i flera veckor framöver. Vad var det egentligen som hände? Och vad kommer hända härnäst? Följande text, samt dess kommentarer, innehåller spoilers från gårdagens avsnitt av ”Agents of S.H.I.E.L.D.”.

Med tanke på att ingen riktigt vet vad de ska tro, kommer The Hollywood Reporter lägligt ut med en intervju. Det vi vet är att Coulson (Clark Gregg), med hjälp av sin mer eller mindre robotliknande hand, dödade agent Grant Ward (Brett Dalton) på en främmande planet. Men vad hände med Wards kropp?

The Hollywood Reporter har intervjuat Jeffrey Bell om bland annat den omdiskuterade cliffhangern. Kring just påståendet om användandet av cliffhangers som kommer få fansen att bli galna av längtan efter mer och förklaringar, menar Bell att ”ända sedan de delade upp det till två säsonger så känns det som om vi måste bygga upp två hela säsonger varje år”.

Intervjun fortsätter, givetvis, med att beröra vad det nu var som egentligen hände med Ward. I slutet av avsnittet, kallat ”Maveth”, är den tidigare agenten Grant Ward död efter att Coulson hämnats och krossat honom till döds med sin handprotes, men de farliga ”Inhumans” tog sedan över hans kropp. Vad betyder detta för karaktären? Kommer han att återvända? Och hur kommer han i så fall att återvända och som vem? Frågorna är fler än svaren just nu för många fans som tyvärr får vänta ett bra tag tills alla frågetecken kommer att uppklaras.

Bell säger även att: ”Coulson mår inte bra över hur det hände”, samt: ”Det kommer att vara någonting han måste reda ut och acceptera i den andra halvan av säsongen”

”Agents of S.H.I.E.L.D.” kommer tillbaka den 8 mars 2016. 

Många menar att den tredje säsongen har varit seriens allra bästa, håller du med? Vad tycker du om gårdagens avsnitt? Om Wards död? Vad tror du kommer hända i kommande avsnitt? Dela med dig av dina tankar nedan!

Rebecca Rosen
| 9 december 2015 17:00 |