Film

Skribent

Alexander Dunerfors

16 december 2015 | 15:00

Adam Sandler ger kritikerna svar på tal

”I don’t give a fuck.”
Har världens kritiker gått samman för att kollektivt hata på Adam Sandler? Eller är problemet snarare att han envisas med att göra dumma hobbyprojekt med sina polare och kalla det ”film”? 

Då och då överraskar även Sandler med en fin prestation. Men för varje ”Punch Drunk Love” eller ”Vänner för livet” kommer fem ”Grown Ups”-uppföljare där skådespeleriet går på rutin. Sågningarna går att se på mils avstånd.

Efter kritiken för senaste komedin ”The Ridiculous 6” fick han nog, och grät ut i tv hos Howard Stern:

- De usla recensioner jag får vad jag än gör, de gör mig förbannade. Eftersom jag ber mina jävla vänner att ställa upp, och jag lovar dem att det troligen kommer bli något bra. Sedan visar vi filmerna för en testpublik, och de verkar gilla det. Men på premiärdagen blir precis varenda en av mina filmer totalt krossad. Då vill jag bara att mina vänner ska hinna se filmerna, och inte läsa och låta sig påverkas av den där skiten.

Inte ens en enstaka positiv recension räcker för att göra Sandler glad:

- Jag svär, jag vill inte ha dem. När någon ringer mig och säger att ”Wow, Village Voice skriver att du var bra i något”, känner jag bara: ”I don’t give a fuck”. 

Netflix-aktuella ”The Ridiculous 6” (sågad av oss här) är just nu Sandlers sämst betygsatta film någonsin, enligt Rotten Tomatoes. Netflix har beställt ytterligare tre blivande mästerverk av och med Sandler och hans vänner.
| 16 december 2015 15:00 |