Film

Skribent

MovieZine

12 november 2015 | 12:00

Äckel-skräck! 5 filmer som kommer väcka dina kräkreflexer till liv

Är du intresserad av det moraliskt fördärvade inom film och vill testa hur bra dina kräkreflexer är? Då finns här fem filmer för en utmärkt filmkväll som gör det svårt att svälja popcornen.
Gillar du den där känslan av att titta på något förbjudet? Något som får dig att känna skamsen för att du tittar, men ändå kan du inte låta bli? Ibland vill vi alla titta fram bakom gardinen och se vad som pågår utanför fönstret när blåljuset blinkar och vi föreställer oss det mest fruktansvärda scenariot. Här har vi listat fem scenarion som får dina mardrömmar att blekna.

5. "A Serbian Film" (2010) 
En manlig porrstjärna tackar ja till att ställa upp i en konstnärlig film, något han snart kommer få ångra då han inser att det är en snuffilm han ska spela in. Srđan Spasojević debutfilm är ett måste på varje äckelskräck-lista. Den marknadsfördes som den vidrigaste filmen någonsin, och blev förbjuden i Norge två månader efter att den släppts på grund av de våldsamma och sexuella scenerna med ett spädbarn. "A Serbian Film" förlitar sig mest på äckeleffekten, vilket gör att det ibland blir för mycket och det är svårt att ta den seriöst.

4. "Taxidermia" (2006)
I György Pálfis skräckkomiska drama berättas tre olika historier som skildrar tre generationer av män: farfar, far och son. De alla söker efter olika sätt för att hitta tillfredställelse i sina liv, genom till exempel tävlingsätande och uppstoppning. Filmen är en metafor för Bulgariens socialpolitiska historia från Andra världskriget fram till idag, i en framställning som får kräkreflexerna att vakna till liv.

3. "Guinea Pig: Mermaid in a Manhole" (1988) 
”Guinea Pig” är en japansk filmserie som består av sju gore-slasher-filmer. Den fjärde filmen i serien, "Mermaid in a Manhole", är den vidrigaste. Den handlar om en konstnär som letar efter inspiration för sin konst ner i kloakerna, där han träffar på en sjöjungfru. Han tar mer sig henne hem i tron om att han räddat henne. Hon börjar utveckla bölder över hela kroppen och var som tränger ut genom hennes sår använder sig konstnären av för att måla sina tavlor.

2. "Subconscious Cruelty" (2000) 
"Subconscious Cruelty" är Karim Hussain första långfilm och är uppdelad i fyra delar som skildrar olika metaforer för liv och död. En man är förälskad i sin syster men hatar henne för att ha blivit gravid och vill abortera det på egenhand. En grupp med nakna människor har sex med jorden och rullar omkring i gyttja och blod. En kvinna får sin mage uppskuren och ett öga dras ut. "Subconscious Cruelty" kommer garanterat göra dig illamående. 

1. "Salò, eller Sodoms 120 dagar" (1975)
Ingen äckelskräck-lista skulle vara komplett utan Pier Paolo Pasolinis "Salò, eller Sodoms 120 dagar" som är baserad på Markis de Sades roman ”De 120 dagarna i Sodom” från 1785. Den handlar om fyra ledande män som stänger in sig under 120 dagar tillsammans med ungdomar som de kidnappat. De har endast en regel, de får inte idka traditionellt umgänge, vilket gör att de kan utforska sina mörkaste perversioner.

Vilka filmer får dina kräkreflexer att vakna till liv? 

Tobias Myrbakk 
| 12 november 2015 12:00 |