A Serbian Film 2012

A Serbian Film poster

Synopsis

Varning utfärdas! Porrstjärnan Milos har dragit sig tillbaka från filmindustrin men när den mystiske Vukmir lockar med en fet check kan han omöjligt tacka nej. Snart är han en viktig bricka i Vukmirs spel där sex, våld, droger och förnedring tillhör ingredienserna. Filmen som brittiska censuren vägrade att släppa förbi visas nu i sin råaste form. Årets Human Centipede-test: Klarar du att sitta kvar hela filmen?
Ditt betyg
1.8 av 137 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Andreas Samuelson

22 november 2010 | 18:43

Det värsta jag sett

Jag kan, liksom många, uppskatta och underhållas av filmvåld och tycker att både den mer lättsmälta popcornvarianten typ Quentin Tarantino och tortyrporren i "Saw" och "Hostel" har sin charm. Men våldet i "A Serbian Film" är varken häftigt eller kul utan bara vidrigt - vilket även är poängen.

Historien följer en f.d. porrstjärna som stadgat sig med fru och barn men söks upp av en slemmig producent med allt annat än rent mjöl i påsen. Han tillfrågas att göra comeback i en undergroundfilm men när inspelningen sätter igång inser han att allt inte står rätt till. Men då är det redan för sent... Liksom Lars Vilks Muhammedteckningar så är den här filmens första och troligen enda syfte att provocera. Och visst blir man provocerad - det bryts mot alla regler, tabun och gränser för vad som får visas eller ens nämnas.

Det våldtas, misshandlas och mördas på alla ohyggliga tänkbara sätt och inte ens barn besparas! Man chockas, mår illa och vill knappt titta genom fingrarna. Det är definitivt välgjort och det finns ett slagkraftigt kritiskt budskap. Dessvärre är själva storyupplägget stundtals förutsägbart och filmens målgrupp extremsmal om ens existerande. Det absolut värsta och vidrigaste jag sett. Se på egen risk!

| 22 november 2010 18:43 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera A Serbian Film
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu