Film

Skribent

MovieZine

20 april 2015 | 11:00

Aaron Taylor-Johnson snackar auditions

Han syns härnäst som Quicksilver i "The Avengers: Age of Ultron", men det fanns en tid innan storfilmer som "Godzilla" bara landade på hans bord.
Har du gjort en audition någon gång? Kanske varit på en anställningsintervju då? Då vet du pressen som infinner sig när du ska presentera ditt absolut bästa jag för ett gäng granskande människor. 

Även stora skådespelare börjar smått (såvida de inte föds in i en skådis-dynasti såklart) och en som var en flitig provspelare var Aaron Taylor-Johnson, känd från "Godzilla" och "Kick-Ass". Såhär säger han om audition-processen i tidningen Marie Claire:

- Jag brukade älska spänningen i det. Det är som en flirt. På tre minuter måste du gå in, presentera dig och sedan få dem att tänka på dig när du har gått. Jag var ganska bra på det ett tag.

Han hade en speciell strategi också, han brukade komma till auditions "in character" i den rollen han skulle provspela för. När han skulle provspela för rollen som superkraftslös superhjälte i "Kick-Ass" anlände  han till provspelningen klädd i high school-nördiga kläder och pratade med amerikansk dialekt, något han gjorde så pass övertygande att regissören Matthew Vaughn sedan inte kunde tro på att Aaron faktiskt var britt.

Har du någon erfarenhet av att provspela? Dela med dig nedan.
| 20 april 2015 11:00 |