Film

Skribent

Mats Karlsson

11 mars 2015 | 15:00

7 remakes vi ser fram emot

MovieZine listar filmerna som har hög förbättringspotential mot originalet.
Det är få som gör stora vågen åt de remakes och reboots som planeras i drömfabriken. Men som vi vet blir inte alla omgjorda filmer misslyckade. Så låt oss börja spåna och se vilka remakes och reboots som faktiskt har stor förbättringspotential.

Men först reder vi ut vad skillnaden egentligen är mellan remake och reboot.

Remake: Är en modern och upphottad version som alltid försöker hedra originalfilmen. Den omgjorda filmen tenderar att bli mer lik originalet än en reboot. Exempel på remakes: "Dawn of the Dead", "Let Me In" och "Total Recall". 

Reboot: Här satsar man mer på att dra nytta av varumärket i en filmserie, med förhoppningen att få en nytändning i franchisen. Filmmakarna tar sig större friheter för att kunna berätta något nytt om karaktärerna. Exempel: "Apornas planet", "Man of Steel" och "Star Trek".

Mad Max: Fury Road


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

George Miller som själv gjorde "Mad Max"-trilogin med Mel Gibson som våldsbenägen trafikpolis gör här en reboot med Tom Hardy i spetsen. Det är alltid en stor fördel när samma regissör som känner till originalfilmerna gör en uppfräschad reboot. Det har vi minsann sett i de episka trailers som har släppts.

Creature from Black Lagoon


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Jack Arnolds klassiker om monstret i den svarta lagunen har dessvärre inte åldrats väl. Detta projekt ligger dock för närvarande i viloläge och väntar på grönt ljus. Men när de väl trycker på kör-knappen har den goda möjligheter att förbättra originalfilmen. Storymässigt är det inga fel, men tekniskt sett finns det mycket att förbättra. Det funkade inte riktigt att köpa monstret som blev mer kul än skräckinjagande att se på.

Fantastic Four


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Tim Storys filmer om Marvels superhjältar har blivit praktexempel för hur man inte gör med älskade seriekaraktärer, även om de inte riktigt så usla som det påstås. Trots att det finns frågetecken kring Josh Tranks "Fantastic Four" är förbättringspotentialen minst sagt stor, när han siktar på en mörkare och mer jordnära variant.

Ghostbusters


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Ivan Reitmans moderna klassiker om de bisarra spökjägarna i New York ska få en reboot. Det är ett oerhört tufft uppdrag att försöka slå 80-talsoriginalet, men Paul Feigs reboot med Kristen Wiig i spetsen gör oss nyfikna. Den som kräver manliga Ghostbusters kan snart också få se Channing Tatum jaga spöken i bröderna Russos regi.

Alien


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Att ge sig på något så älskat som "Alien" är vågat, men efter Neill Blomkamps fantastiska konceptbilder kan man inte bli något annat än tokpepp. Lyckas han leverera en film som bara blir 25% av den nivån vi har fått se i bilderna kommer jag bli mer än nöjd. Att Sigourney Weaver dessutom kommer att medverka är självklart inget annat än en stor fet bonus.

Fantomen


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Lee Falks trikåklädde brottsbekämpare som bor i Bengali fick vi se på bioduken1996, i regi av Simon Wincer. Men den stackars vandrande vålnadens känslor har varit i uppror sedan dess och kräver upprättelse och det är jag beredd att ge honom. Förbättringspotential? Jodå, det finns en del. Ser gärna en bra skådespelare som Fantomen denna gång.

The Ring (Rings)


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Det är många som älskar både den japanska och amerikanska filmen om det mystiska videobandet som ledde till många människors död. Själv ser jag en oerhörd förbättringspotential i den kommande rebooten. När jag mest satt och skrattade åt originalfilmen och remaken vill jag nu åtminstone få chansen att känna en gnutta skräck. Är det för mycket begärt?

Läs också:

| 11 mars 2015 15:00 |