Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 juli 2022 | 15:00

8 nya tv-serier att spendera sommaren med hos Apple TV+

Efter en blygsam inledning på sin tv-satsning så har Apple TV+ nu växt fram till en streamingtjänst som är värd att ges en chans under sommaren.
Med mängder av olika streamingtjänster tillgängliga för oss svenskar så känns valen när det kommer till tv-serier nästan oändliga just nu. Efter en ganska blygsam inledning på sin tv-satsning så var det nog därför inte allt för många som valde att ge just Apple TV+ en chans när streamingtjänsten lanserades. Enskilda titlar som "Ted Lasso", "For All Mankind", "The Morning Show" och "Foundation" har däremot lyckats bryta igenom ändå, men det är ändå framför allt nu under 2022 som streamingtjänsten börjat få upp farten rejält.
 
Efter en vinter och vår med titlar som "Pachinko", "Severance", "Slow Horses", "The Last Days of Ptolemy Grey" och "The Afterparty", så finns det lyckligtvis fortfarande gott om nya titlar hos Apple TV+ att plöja även under sommaren. Här nedan har jag samlat ihop en lista med de helt nya tv-serier som släpper avsnitt under sommaren. 
 

"Bad Sisters" - premiär 19 augusti

 
 
Svenska Josephine Bornebusch har varit med och regisserat den nya tv-serien "Bad Sisters". Handlingen kommer att följa systrarna Garvey, vars liv svetsats samman extra mycket efter att deras föräldrar plötsligt dog... och man har därför lovat att alltid skydda varandra. Och med tanke på att serien beskrivs som en härlig blandning av mörk komedi och thriller, så lär det dyka upp situationer där systrarna tvingas bekydda varandra mot olika slags faror.
 

"Black Bird" - finns ute nu

 
 
"Black Bird" är en miniserie baserad på boken skriven av seriens huvudrollsinnehavare (spelad av Taron Egerton), som handlar om hur han infiltrerade ett mentalsjukhus för att försöka få en seriemördare att erkänna och berätta var han begravt sina offer. Om försöket misslyckas riskerar nämligen den påstådde mördaren att snart släppas ut. Ray Liotta dyker dessutom upp i en av karriärens sista roller, som huvudkaraktärens pappa.
 

"Five Days at Memorial" - premiär 12 augusti

 
 
När orkanen Katrina svepte in över New Orleans och rev vallen som höll havsvattnet ute ur staden påbörjades en katastrof av sällan skådat slag i USA. I fem dagar lämnades de anställda vid ett översvämmat sjukhus tillsammans med sina patienter, utan ström eller möjlighet att ta sig därifrån. När räddningen slutligen kom så fanns det avsevärt fler döda på sjukhuset än vad som verkade rimligt, de extrema förutsättningarn till trots... så vad var det egentligen som hände?
 

"Loot" - finns ute nu

 
 
Tänk dig en blandning av "Parks and Recreation" och "Ted Lasso", med en huvudkaraktär som efter sin skilsmässa är värd en sisodär 87 miljarder dollar... och precis börjat lära sig om att det faktiskt finns problem i världen som den typen av pengar skulle kunna förbättra. Maya Rudolph axlar huvudrollen och serien är skapad av Alan Yang ("Master of None", "Forever") och Matt Hubbard ("Forever").
 

"Now and Then"- finns ute nu

 
 
20 år tidigare slutade en helg av festande med att en person dog under mystiska omständigheter. Nu tvingas fem gamla vänner från college-tiden till en motvillig återförening, när någon hotar att avslöja vad som faktiskt hände. 
 

"Prehistoric Planet"- finns ute nu

 
 
"Prehistoric Planet" sände visserligen alla sina avsnitt under en och samma vecka precis i slutet av maj, men om du mot förmodan missade serien då så är det onekligen dags att ge dokumentärserien en chans. Serien är skapad av gänget bakom "Planet Earth", fast handlar den här gången av dinosaurier som animerats av Jon Favreaus team bakom "Lejonkungen" och "Mowgli". Och givetvis är det även självaste David Attenborough som lånar ut sin berättarröst.
 

"Surface" - premiär 29 juli

 
 
Tänk om du vaknade upp en dag och inte kom ihåg vem du var eller vilka hemligheter du brukade ha. Det är i princip vad som händer efter att Sophie råkar ut för en olycka, som misstänks ha varit ett självmordsförsök... och nu försöker hon pussla ihop delarna av sitt gamla liv tillsammans med en make hon inte längre känner. Gugu Mbatha-Raw ("The Morning Show", "Loki") spelar huvudrollen och Reese Witherspoon producerar. 
 

"The Essex Serpent"- finns ute nu

 
 
Den nyblivna änkan Cora (Claire Danes) lämnar sitt viktorianska London bakom sig för att börja undersöka myten om varelsen the Essex Serpent, när hon plötsligt blir vän med den lilla byns pastor (Tom Hiddleston)... vilket minst sagt verkar röra om i en känslig gryta. 
 

ANNONS: Prova på Apple TV+ gratis i 7 dagar

 
Har du hunnit ge några av serierna på listan en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 24 juli 2022 15:00 |