SPONSRAT

Skribent

MovieZine

1 november 2016 | 20:00

8 filmer du inte får missa på Stockholms filmfestival

Allt från stenhård zombie-skräck från Korea till ett gripande drama med Liam Neeson och Sigourney Weaver.
Mellan den 9:e och 20:e november intar Stockholms filmfestival Grand på Sveavägen, och i år är det är ett veritabelt smörgåsbord av fantastiska, roliga, tragiska, känslosamma, konstiga, läskiga, udda, små, och stora filmer som kommer att visas. Dessutom kommer en av filmvärldens absolut största legendarer, Francis Ford Coppola, närvara!

Här tänkte vi lista åtta filmer som du inte bör missa när du besöker festivalen, komplett med datumen när de visas. Kolla in!

"Sju minuter efter midnatt" (visas 16, 17, 18 november)En ung pojke får varje natt besök av ett enormt trädmonster. Samtidigt är hans mamma döende i cancer, och han själv mobbas svårt i skolan. I MovieZines recension belönades filmen med full pott, 5 av 5, med motiveringen: "Man kan inte och vill inte värja sig." 
Liam Neeson gör monstrets röst, och Sigourney Weaver storspelar i rollen som pojkens mormor.

"Arrival" (13, 15, 17 november)
Ytterligare ett mästerverk som belönades med full pott i betyg kommer i form av Denis Villeneuves sci-fi-drama "Arrival". En språkexpert, spelad av Amy Adams, rekryteras av militären efter att ett antal underliga sfäriska objekt landat runt om i världen. "Ren och skär filmmagi", sa vår recensent.

"Lion" (11:e-, 13:e-, och 14:e november)
I "Lion" söker talangfulle Dev Patel (från bland annat "Slumdog Millionaire") efter sin familj som han tappade kontakten med som liten pojke i hemlandet Indien. Till sin hjälp tar han Google Earth. David Wenham och Nicole Kidman spelar det australiensiska par som adopterade honom.

"Prevenge" (12:e-, 15:e-, och 20:e november)
Skådespelaren Alice Lowe regidebuterar och spelar huvudrollen i den här skruvade svarta komedin om en gravid kvinna som ger sig ut på en våldsam mördar-odyssée. Alla som kommer i hennes väg faller offer för henne, men hon lyckas trots det hålla sig undan från misstankar. Hon är ju trots allt gravid. 

"The Eyes of my Mother" (16:e-, 19:e-, och 20:e november)
I "The Eyes of my Mother" bjuds vi på en annorlunda tvist vad gäller rysare, då filmen djupdyker i frågeställningar kring galenskap, ensamhet, och blod. Francisca, en liten flicka, får lära sig om anatomi i tidig ålder genom att vara med när hennes mamma dödar och dissekerar kor, men vid vuxen ålder visar det sig ha satt underliga spår i henne.

"Swiss Army Man" (10 november)
Har du någon gång dröm om att se Daniel Radcliffe som ett levande lik med en hel del oanade "funktioner"? Såklart du har! "Swiss Army Man", som fick 5 av 5 i betyg med motiveringen: "Årets mest skruvade feelgood", handlar om hur Hank, spelad av Paul Dano, hittar ett lik efter att ha blivit strandsatt på en öde ö, och hur de två unga männen (en levande och en död) mot alla odds blir vänner.

"The Wailing" (11, 12, 19 november)
För skräckfans är koreanska "The Wailing" ett bra val. En mystisk sjukdom sprider sig i en liten by strax efter att en främling anlänt. En polis tvingas till platsen för att försöka rädda sin dotter innan det är för sent.

"Train to Busan" (13, 15 november)
All out zombie-action! Under en tågresa på väg till Busan bryter ett virus ut som förvandlar folk till aggressiva monster, och en liten grupp passagerare måste inleda en desperat kamp för att överleva.

Stockholm filmfestival pågår mellan den 9:e och 20:e november. 

Klicka här för att köpa biljetter!

| 1 november 2016 20:00 |