Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 oktober 2016 | 22:00

6 biofilmer att se fram emot i oktober

Ladda för zombiedrama, Marvel-action och en storslagen comeback av Morran och Tobias.
  • Oktober bjuder på en biokavalkad av alla genrer och för alla smaker. Totalt 27 filmer väntar på premiär, här  väljer vi sex av de hetaste.



”The Girl With All the Gifts” - 7 oktober


En annorlunda zombiefilm som drar ner på tempot och hittar en märklig historia mitt i slafset - men det blir gott om blod och gore för den som gillar sånt. Baserat på boken ”Flickan med gåvorna” är detta berättelsen om en dystopisk framtid där barn, som är smittade av ett zombievirus, kan leva och fungera som andra. Medan de flesta ser små monster, försöker läraren Helen (Gemma Arterton) att bli vän med en av flickorna.



”Peter och draken Elliott” - 14 oktober


Disneys familjefilm från 1970-talet har fått en remake med CGI-animerad drake. Det är en varm historia om en föräldralös pojke som lever i skogen med en stor, lurvig, grön, flygande och - vid behov - eldsprutande vän. Att regissören David Lowery kan det där finstämda, intima sagor vet vi sedan ”Ain’t Them Bodies Saints”. (Tyvärr släpps filmen bara i svenskdubbad version.)


”Jack Reacher: Never Go Back” - 21 oktober


Den numera årliga actionfilmen med Tom Cruise - är det inte ”Mission: Impossible” så är det ”Jack Reacher” eller en annan franchise-startare. Här är han tillbaka i rollen som den stenhårde militärpolisen, denna gång oskyldigt anklagad och på rymmen. Bygger på den senaste boken i serien, ”Ingen återvändo” av Lee Child. Edward Zwick (”Den siste samurajen”) regisserar.



”Morran & Tobias - Som en skänk från ovan” - 26 oktober


Många ser fram emot att återse de kultförklarade karaktärerna från SVT:s webbserie på vita duken. I deras första långfilm har Tobias (Robert Gustafsson) råkat bränna ner huset, så han och mamma Morran (Johan Rheborg) måste flytta. 



”Trolls” - 28 oktober


Mycket musik, färger och varma kramar väntar i vad som kan bli höstens charmigaste animerade film. Anna Kendrick och Justin Timberlake gör de engelska rösterna till Poppy och Branch, två troll som måste rädda trollvärlden. Av skaparna till ”Shrek”.



”Doctor Strange” - 28 oktober


Så var det dags att träffa Marvels nye superhjälte. Benedict Cumberbatch spelar kirurgen som upptäcker en magisk värld, där Tilda Swinton är andlig mentor och Mads Mikkelsen galen skurk. Serietidningsaction av skräckregissören Scott Derrickson (”Sinister”-filmerna). 


Vad ska du se på bio härnäst? Kommentera nedan.
| 5 oktober 2016 22:00 |