Film

Skribent

Sofie Eliasson

18 juli 2016 | 19:45

5 animerade Pixar-filmer som förtjänar uppföljare

I väntan på "Hitta Doris" drömmer vi om andra Pixar-filmer som skulle kunna få en efterlängtad fortsättning.
Pixar har kommit med många fantastiska filmer genom åren och vunnit en mängd priser. Här är de vi gärna ser mer av:

"Superhjältarna" (2004)


Large d5d1a37a9297af1419d83c5bd373295b original

Minns ni denna? Här är världen är full av superhjältar och i filmen får vi följa en familj bestående av just det. De försöker leva ett normalt liv men tvingas ut i rampljuset när vår jord behöver räddas. Det var rappt, underhållande och väldigt spännande. Karaktärerna var roliga, originella och svåra att glömma. Vi har väntat länge på en uppföljare och som tur är finns det goda nyheter. En ny film är planerad och väntas komma under 2019. När vi väntat så länge kan vi gott vänta lite till. 

"Råttatouille" (2007)
2007 var året då ett kulinariskt geni, och råtta, överraskade. En synopsis som lät rätt skruvad när man först hörde talas om den men som visade sig ligga bakom en oväntat bra film. Den fick till och med en Oscar i kategorin för bästa animerade långfilm. Charmig, rolig och fantastiskt inspirerande var den allt man kan önska sig. Om en råtta kan bli mästerkock så kan vi klara vad som helst. Men vad tyckte egentligen omvärlden om den gemensamma restaurangen? Hur kommer deras framgång att påverka dem? Det finns något att bygga från och att få tillbaka Remy på bioduken vore inget mindre än ett kärt återseende. En uppföljare, s'il vous plaît.

"Wall-E" (2008)
"Wall-E" är en av Pixars mest populära filmer. Tittarna föll pladask för filmen och den söta lilla roboten, trots, eller kanske tack vare, att den till stor del saknar dialog. Även denna vann en Oscar. Slutet lämnar mycket plats för en eventuell fortsättning som sannerligen är efterlängtad. Kommer verkligen Wall-E och Eva leva lyckligare i alla sina dagar? Och hur går det egentligen för de lata människorna i deras försök att återta jorden? Det finns potential för en ny historia. 

"Modig" (2012)
Historien om den skotska prinsessan är en personlig favorit. Den må vara lite ovanlig för en Pixar-film med sin mytologi och magi men de lyckades verkligen med det. Den är full av mytiska element och Merida är intagande med sitt hår, båge och starka vilja. Det bästa med hela filmen är kanske bristen på romantik, och det är något som gärna får följa med till en uppföljare. Vilka andra varelser finns i skogen och är det inte dags att Merida får lite vänner utanför familjen? 

"Insidan ut" (2015)
Förra årets succé, och det med rätta. "Insidan ut" fick en Oscar för bästa animerade långfilm och nominerades också för bästa manus. Dessutom blev den utnämnd till årets bästa film här på MovieZine. Det är framför allt filmens unika sätt att berätta en historia, både inifrån och utifrån någons sinne, som gör den så unik. Och visst skulle det vara intressant att se fler människors sätt att tänka på det här sättet. Det är fascinerande hur träffsäkert de porträtterade ett barns tankegångar och känslor, och vi vill se mer. Människoödena är oändliga och Pixars uppdelning av känslor är för bra för att ignorera. Det kommer visserligen bli en utmaning att nå upp till de höga förväntningarna, men visst kan vi vänta om vi kan få något som är ens i närheten?

Vilken film från Pixar skulle du vilja se en uppföljare på?
| 18 juli 2016 19:45 |