Film

Skribent

Patrik Linderholm

30 juli 2023 | 15:00

5 stekheta storfilmer att se på bio i augusti

Biosommaren är inte över än! Här är fem storfilmer som får oss att vilja njuta av sommarens sista dagar i biosalongen.
Vad ska man egentligen göra nu när både Spider-Man och Tom Cruise svingat förbi på biograferna och Barbenheimer-hypen har lagt sig? Räds icke, det finns faktiskt en hel sommarmånad kvar med storfilmer att kolla in. Under augusti bjuds vi på allt från hemsökta hus till megahajar.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem" (Biopremiär 2 augusti)

 
Allas favoriter till pizzaälskande mutantsköldpaddor är tillbaka på vita duken. Den evige tonåringen Seth Rogen är en av de kreativa rösterna bakom denna nya animerade film som ska få nästa generation att förälska sig i ninjamoves och skateboards. Med en säregen animationsstil och en uppsjö av välkända röster (Jackie Chan, John Cena, Rose Byrne, Seth Rogen, Paul Rudd och Maya Rudolph för att nämna några) kan den förhoppningsvis landa snäppet över tidigare TMNT-filmatiseringar.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"Meg 2: The Trench" (Biopremiär 4 augusti)

 
Vad säger sommarskräckis mer än lite hajaction? Efter Steven Spielbergs odödliga "Hajen" har filmvärlden då och då fått bekanta sig med havsdjupets främsta seriemördare. På senare år har de dock bara blivit större och större. "The Meg" från 2018 satte trenden för den forntida megahajen megalodons framfart, och nu är den tillbaka – med en minst sagt oväntad regissör bakom rodret. Ben Wheatley, som främst gjort sig känd via suggestiva thrillers som "Kill List", "High-Rise" och "Free Fire", har nämligen tagit på sig blockbuster-dräkten för att regissera Jason Statham i årets främsta hajaction.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"Haunted Mansion" (Biopremiär 11 augusti)

 
En långfilm baserad på en Disneyland-attraktion, kan det verkligen bli något? Så tänkte man kanske i början av 2000-talet, innan Pirates of the Caribbean-filmerna fick vind i seglen och blev några av de mest inkomstbringande filmerna någonsin. Nu har Disney valt att testa lyckan på sitt hemsökta hus, där skådespelare som Owen Wilson, Tiffany Haddish, Danny DeVito och LaKeith Stanfield utgör ett gäng andliga experter som ska ta itu med ett hemsökt hus i New Orleans. Regisserar gör "Dear White People"-skaparen Justin Simien.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"Gran Turismo" (Biopremiär 11 augusti)

 
Tänk om du var så bra på ett tv-spel att dina skills med handkontrollen kunde föras över till verkligheten? Det var precis det som hände den brittiske tonåringen Jann Mardenborough, vars skicklighet inom "Gran Turismo" gjorde att han vann en serie Nissan-tävlingar och blev en professionell racerförare. "District 9"-skaparen Neill Blomkamp regisserar denna mix av tv-spelsfilmatisering och underdog-story som fångar supertalangens otroliga berättelse.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"Blue Beetle" (Biopremiär 18 augusti)

 
DC:s filmuniversum är just nu i ett minst sagt svajigt läge. Efter flertalet floppar och nytt styre känns framtiden oviss, och frågan är om introduktionen av denna nya hjälte kommer hjälpa eller stjälpa filmernas öde. Oavsett ska det bli spännande att se DCEU:s första mexikanska hjälte, här i form av tonåringen Jaime Reyes som kommer över en urgammal artefakt som låser upp utomjordisk teknologi. Serieförlagan har en rätt spännande historia, så det ska bli intressant att se hur den tolkas här.
 
Vad ser du mest fram emot att se på bio i augusti? Kommentera nedan!
| 30 juli 2023 15:00 |