Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

31 maj 2016 | 18:00

5 serier att se ikapp i sommar innan deras revivals är här

Kanske missade du dessa godingar när de var aktuella, eller också behöver du fräscha upp minnet inför deras revivals som är här inom kort.
Nu är maj över och vi rör oss in i sommaren. Detta betyder att 5 nya revivals av gamla godingar är runt hörnet och att det är hög tid att dra för persiennerna för att sträcktitta igenom säsongerna du antingen missat eller saknat."Gilmore Girls" - Netflix - 7 säsonger


Det är nu åtta år sedan vi lämnade den fiktiva lilla staden Stars Hollow där vi kunde följa singel-mamman Lorelai Gilmore (Lauren Graham) och dottern Rory (Alexis Bledel) genom deras upp- och nedgångar i livet. För många trogna tittare har de blivit som gamla bekanta vänner och när serien kommer tillbaka senare i år får vi fyra 90-minuters-avsnitt som utspelar sig i varsin årstid i modern tid.

Läs mer: "7 första bilderna från Netflix Gilmore Girls-revival"."Twin Peaks" - HBO Nordic - 2 säsonger


Detta är personligen min bästa rekommendation på den här listan, med råge. Fantastiske David Lynch skapade ju denna typiskt surrealistiska, mystiska och stiliserade mord-thriller på mainstream-TV för 25 år sedan, vilket faktiskt är ganska förvånansvärt med tanke på hur provokativa långfilmer karlen har bakom sig. Då fick vi följa den kaffeglada FBI-agenten Dale Cooper (Kyle MacLachlan) som kommer till byn Twin Peaks för att utreda en mordgåta. Serien är tillbaka med en tredje säsong 2017 (ännu okänt datum) och rollistan är full av kära återseenden.
"Prison Break" - Netflix - 4 säsonger


Den här serien blev enormt populär i mitten av 2000-talet och har haft ett uppehåll i sju år. Medan vi fick se Michael (Wentworth Miller) försöka bryta sig in i finkan för att rädda sin oskyldige bror Lincoln (Dominic Purcell) i förra vevan, kommer de nya 10 avsnitten att kretsa kring Michaels fru Sara (Sarah Wayne Callies) och Lincolns kamp att hitta Michael efter att de länge trott att han var död.

Det är ännu inte klart när de nya avsnitten är här, men det blir någon gång i 2017.
"24" - Viaplay - 8 säsonger


Serien hade premiär bara två månader efter 11-september-attacken, när rädslan för terrorhotet var som störst. Efter flertalet bombningar runtom i Europa på väldigt kort tid, är ämnet högaktuellt för oss igen. Seriens avsnitt var en timme långa och utspelade sig i realtid, så att en säsong motsvarade ett dygn. Den nya revivaln kommer att representera ett dygn också, men fördelat på endast 12 avsnitt och med en ny hjälte: Eric Carter (Corey Hawkins). Den nya "24: Legacy" börjar den 5 februari 2017.
"MacGyver" - 7 säsonger


"MacGyver" var det coolaste på burken under det sena 80-talet och det är värt att gå tillbaka och nosta innan revivaln är här med en yngre MacGyver (Lucas Till) som rekryteras av FBI i och med hans sanslösa talang för snabba gör-det-själv-lösningar som kan rädda dagen. Det är ännu okänt när den nya uppföljaren får premiär, men trailern är här.


Vilken är du mest pepp inför?
| 31 maj 2016 18:00 |