Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

18 mars 2016 | 11:15

5 bekanta skådisar hakar på "Prison Break"-revival

Sara Wayne Callies får sällskap av gamla kollegor.
Härom dagen fick vi reda på att Sara Wayne Callies ska göra sin roll som Dr. Sara Tancredi i FOXs revival av "Prison Break". Nu har ytterligare fem bekanta ansikten skrivit på att återvända, så här 7 år efter vi senast såg gänget.

Då den ursprungliga serien handlade om Michael som frivilligt såg till att hamna i finkan för att innifrån hjälpa sin oskyldigt dömda bror Lincoln att fly, kommer revivaln att vända på steken. Handlingen för den nya säsongen kommer att kretsa kring Michaels fru Sara som har gått vidare efter Michaels död och uppfostrar deras gemensamma son, tills hon och Lincoln får nys om att Michael kanske inte är död trots allt...? Tillsammans måste Lincoln och Sara planera seriens största flykt någonsin.

Wentworth Miller och Dominic Purcell bekräftar nu att de båda kommer att upprepa sina rollkaraktärer. I Saras och Lincolns stora plan kommer också de ökända förrymmarna C-note, T-bag och Sucre att blandas in och original-skådisarna intygas nu vara med på tåget. Med andra ord Rockmond Dunbar, Robert Knepper och Amaury Nolasco, i den ordningen.

FOX återupplivade ju nyligen "The X-files", som togs emot väl av de gamla fansen - också den med orignalskådisarna. Säga vad man vill om revival-vågen, men det innebär ett visst hopp för kvaliteten. Dessutom är det samma gamla manusförfattare Paul T. Scheuring som kommer med uppföljningen och styr riktningen i rollen som exekutiv producent.

Serien börjar sin inspelning nu i april och visas på FOX någon gång under 2016-2017-säsongen. Vilken kanal som plockar upp den i Sverige är osagt ännu.

Finns det på kartan (hajar ni?) att du bänkar dig för nya "Prison Break"?
| 18 mars 2016 11:15 |