Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 juni 2022 | 19:00

5 säsonger av "Sagan om ringen: Maktens ringar" har redan planerats klart

"Vi vet redan hur den sista scenen i det sista avsnittet kommer att se ut".
Det är inte särskilt ovanligt för påkostade serier att komma med en ambitiös första säsong, som av olika anledningar inte lever upp till förhoppningarna och sedan snabbt försvinner när projektet skrotas. Men enligt en ny intervju med tidningen Empire, så har skaparna bakom världens dyraste tv-serie någonsin försäkrat oss att det inte är vad som kommer att hända med "Sagan om ringen: Maktens ringar".
 
- Vi vet redan hur den sista scenen i det sista avsnittet kommer att se ut. Rättigheterna som Amazon köpte in var för en 50 timmar lång serie. De visste från början att det skulle bli storleken - det här var en stor berättelse med tydlig början, mitt och slut- Det finns saker i den första säsongen som inte får sin payoff förrän under den femte säsongen, berättar seriens showrunner och medskapare JD Payne.
 
Det är visserligen en stor chansning från Prime Videos sida, fast med tanke på hur djupa fickor företaget har - som är ett av världens rikaste - så har man lyckligtvis råd att satsa och planera projektet på ett sätt som många andra studios inte har möjlighet att göra.  
 

Och en första bild på våra nya hobbit-liknande varelser

 
 
Man passade även på att dela med sig av en ännu en smygtitt på serien. Sir Lenny Henry spelar Sadoc Burrows, en av de nya hobbit-liknande varelserna som i "Sagan om ringen: Maktens ringar" kommer att kallas för "harfoots". Anledningen att det tidigare inte ska ha funnits så mycket information om de småväxta harfoots-folken i Tolkiens böcker är helt enkelt för att man har varit duktig på att gömma sig för de större och farligare människorna:
 
- Vi är en grupp nomader, som flyttar tillsammans med vädret och möjligheten att odla våra grödor. Vi har stora karavaner med hjul av trä och är väldigt duktiga på att gömma saker, eftersom människorna är mycket större än oss och bara för med sig problem, förklarar Henry för Empire
 
 
Den första säsongen av "Sagan om ringen: Maktens ringar" får premiär hos Prime Video den 2 september.
 

Läs också: ”Sagan om ringen”-serien försöker inte konkurrera med filmerna

 
Kommer du att ge Prime Videos storsatsning en chans i höst? Kommentera gärna nedan!
| 6 juni 2022 19:00 |