Serie

Skribent

Erika Jarhed

28 februari 2023 | 12:00

5 spännande saker jag ser fram emot i "Outer Banks" säsong 4

Det blev nyss bekräftat att "Outer Banks" får en fjärde säsong! Här kommer de 5 mest spännande sakerna jag ser fram emot att se i den kommande säsongen.
Den efterlängtade tredje säsongen av "Outer Banks" flög upp på topplistan på Netflix vid dess premiär. Men redan innan meddelades det att det även kommer att komma en fjärde säsong. 
 
Vi har i tre säsonger fått följa Pogues-gänget när de har letat efter guld i alla dess former - guld från Royal Merchant, Denmark Tannys guldkors och nu sist "Staden av guld". I och med den tredje säsongen rundades mysteriet av och frågan blev helt enkelt - vad ska den fjärde säsongen handla om? Det teasade man om redan i finalavsnittets sista minuter. Dessutom lämnades vi med några frågetecken.
 
Här kommer 5 saker jag ser fram emot att se i den kommande säsongen av "Outer Banks" - varning för spoilers för er som ännu inte har sett klart den tredje säsongen!
 

1. Tidshoppet

 
Efter händelserna i Sydamerika, när Pogues har lyckats hitta guldet i Eldorado, hoppar historien framåt 18 månader - ett riktigt stort tidshopp i och med att de första säsongerna bara utspelar sig under några månader.
 
Här får vi inte mycket information om vad som hände efter att de återvände från sitt äventyr, mer än att Pogues har blivit lokala hjältar på Outer Banks. Vad gjorde de med guldet som de hittade? Berättade de för polisen om Ward Camerons och Big Johns död? Vart bor Sarah nu? Har Kiara löst sin familjesituation efter att hon tvångsskickades till ett uppfostringshem? Många luckor som förhoppningsvis den fjärde säsongen kommer att fylla. 
 
 

2. Popes hämnd

 
I tredje säsongen fick vi se när Rafe smälte ned Denmark Tannys, Popes förfader, kors till guldklimpar. Detta tog hårt på Pope som till och med var villig att skjuta ihjäl Rafe för det. I näst sista avsnittet av säsong tre, när Pope ska sätta sig på flyget till Sydamerika, möter han Rafe och Pope lämnar honom med ett hot: "Vi är inte klara med varandra". Om vi känner Pope rätt kommer han att göra allt för att få sin hämnd.
 
Madison Bailey och Rudy Pankow som Kiara och JJ
 

3. Kiara och JJ

 
Här har vi en relation som många fans har längtat efter. I tredje säsongen fick vi äntligen se kärleken blomstra mellan Kiara och JJ, men detta blev något förhastat i slutet när fokuset på guldet tog över. Hur ser relationen ut 18 månader senare? Det fick vi aldrig se, och vi kan tänka oss att relationen kommer att påverka Pogues gruppdynamik rejält...
 
Charles Esten och Madelyn Cline som far och dotter
 

4. Nya antagonister

 
I tre säsonger har huvudskurken Ward, Sarahs pappa, varit omöjlig att bli av med - tills nu. I slutet av säsong tre dog han när han tog en kula för Sarah, och han begravdes i Sydamerika innan Pogues återvände till Outer Banks. Troligtvis kommer vi att få återse Sarahs bror Rafe, som mer och mer har tagit över rollen som en av de främsta antagonisterna, men förhoppningsvis får vi också möta helt nya skurkar när det bådas för nya mysterium...
 
 

5. Nytt mysterium!

 
Sist men inte minst har vi ett helt nytt mysterium att se fram emot i fjärde säsongen. När Pogues hyllas för sin insats i att ha löst ett 500 år gammalt mysterium, erbjuder en okänd man dem ett nytt jobb. Han har en loggbok över ett fartygs exakta position från år 1718. Vems loggboken är avslöjas i finalavsnittets sista sekunder - Edward Teachs, även känd som "Svartskägg". The Pogues blir självfallet intresserade.
 
Vem är då denna Edward Teach? De tidigare mysterierna i "Outer Banks" har baserats på verkliga myter, och så även detta. Teach var en engelsk pirat, som är känd under smeknamnet "Svartskägg", och dog i strid år 1718 vid Outer Banks. Han beslagtog ett franskt skepp som han döpte om till "Queen Anne's Revenge". Vad för eventuella skatter eller mysterium kring honom som Pogues kommer att få sätta tänderna i får vi helt enkelt vänta och se i nästa säsong.
 
Vad ser du fram emot i den fjärde säsongen av "Outer Banks"?
| 28 februari 2023 12:00 |