Film

Skribent

Patrik Linderholm

2 april 2023 | 11:00

5 nördiga biopremiärer att hålla koll på i vår

Det blir nördfest på bio under våren! Här är fem filmer du måste kolla in.
Vårens biopremiärer bjuder på extra mycket godis för allt från spelnörden till animefantasten. Här är fem filmer du inte får missa att kolla in om du är ett fan av fantasy och science fitction!
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

“Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” (Biopremiär 29 mars)

 
Vad är egentligen nördigare än Drakar och demoner? Det klassiska rollspelet har varit ett utmärkande karaktärsdrag för utstötta töntar i decennier. Men i denna film handlar det inte om att sitta nere i föräldrarnas källare och kasta tärning. Här kastas vi rätt in i den magiska värld där onda trollkarlar, försvunna reliker och skrämmande varelser är vardagsmat. Skådespelare som Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page och Sophia Lillis utgör en brokig skara tjuvar som blir ofrivilliga hjältar i denna äventyrsfyllda matiné från skaparna av komediguldkornet "Game Night".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

“Super Mario Bros. Filmen” (Biopremiär 5 april)

 
En annan stolt nördikon är såklart tv-spelsvärldens främsta hjälte Super Mario. Den japanske italienske rörmokaren har en uppsjö minnesvärda speläventyr bakom sig, men på vita duken har resultatet blivit minst sagt varierat. Kanske går det bättre nu när Nintendo har slagit ihop sina påsar med animationsstudion Illumination, som bland annat ligger bakom “Dumma mej”-filmerna. Om ett klassiskt Mario-äventyr blir lika populärt som Minionerna återstår att se, men det lär minst sagt bli en kavalkad av nostalgi för oss som är uppväxt på de klassiska plattformsspelen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

“Renfield” (Biopremiär 12 april)

 
Att ha ett krävande jobb där chefen ständigt ligger på kanske känns igen av en del. Men då är det inget mot vad Renfield måste stå med, hans chef suger nämligen... blod! Men hur är det egentligen att vara anställd av självaste greve Dracula och hur säger man upp sig från en tusen år gammal vampyr efter 90 år i tjänst? Det är vad medhjälparen Renfield måste ta i tu med i denna skräckkomedi som gör en modern spinn på Bram Stokers klassiska roman. Nicholas Hoult gör titelrollen som den hunsade hantlangaren och Dracula spelas av ingen mindre än Nicolas Cage.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

“Suzume” (Biopremiär 14 april)

 
Den japanske regissören Makoto Shinkai har rönt stora framgångar med filmer som “Your Name” och "Weathering With You", och hans senaste anime-äventyr “Suzume” ser ut att gå samma väg. I Kina spelade filmen in över 50 miljoner dollar under sin öppningshelg och gav blockbusters som "Black Panther: Wakanda Forever" och "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" på nöten. I den nya filmen får vi följa filmens titelkaraktär, 17-åriga Suzume, som måste hjälpa en mystisk man att stänga dörrar från en annan värld runtom i Japan. Ett måste för animefantasten!
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

“Guardians of the Galaxy Vol. 3” (Biopremiär 3 maj)

 
Det har blivit dags att ta avsked från gänget som utgjort något av det bästa inom MCU. I samband med att regissören James Gunn lämnar Marvel för att styra skutan hos DC, låter han sina galaxens väktare göra sorti i vad som beskrivs som ett emotionellt avsked. Om Star-Lord, Drax, Groot och gänget kommer fortsätta dyka upp i MCU återstår att se, men man kan nog räkna med att Gunn kommer avsluta sin trilogi med bravur. Så ladda mixtapet och gör dig redo för explosiva rymdstrider och starka känslor!
 
Vilken film ser du mest fram emot att kolla in på bio? Kommentera nedan!
 
| 2 april 2023 11:00 |