Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 augusti 2017 | 15:05

5 miljoner tyskar kunde se nästa veckas "Twin Peaks"-avsnitt redan igår

Var du i Tyskland igår? Då kan du ha råkat se nästa veckas avsnitt av "Twin Peaks: The Return".
Nästa veckas avsnitt av "Twin Peaks: The Return" visades av misstag av Sky Deutschland under gårdagen, rapporterar Variety.
 
Kanalen har omkring 5 miljoner prenumeranter i Tyskland, som alla kan ta del av "Twin Peaks" samtidigt som det sänds i USA. Här i Europa är det Sky som distribuerar serien i Tyskland, Storbritannien och Italien - men igår visades fel avsnitt i Tyskland medan det rätta gick ut i Italien och Storbritannien. 
 
"På grund av att broadcasting-filen för veckans "Twin Peaks"-avsnitt hade märkts med fel namn, så gjordes avsnitt 14 tillgängligt på Sky On Demand i Tyskland under en kortare period. När vi insåg misstaget togs avsnittet genast bort. Vi ber om ursäkt för det som hände och arbetar med att säkertställa att rätt avsnitt görs tillgängligt inom kort," skrev Sky Deutschland i ett uttalande till Variety igår. Det rätta avsnittet har sedan dess lagts ut på företagets On Demand-tjänst.
 
 
David Lynch och Mark Frost som varit oerhört hemlighetsfulla med allt omkring "Twin Peaks: The Return" har inte kommenterat händelsen ännu. Inga trailers, officiella bilder, premisser eller liknande har tidigare gjorts tillgängliga knför ett avsnitt. Skådespelarna har endast fått läsa sina egna repliker samt de som varit direkt innan och efter ens egna - för att undvika möjligheten för läckor av vad som kommas skall.
 
Under den senaste tidens hacker-attacker, mot film och tv-distributörer, var nog ett felmärkt avsnitt det sista seriens producenter oroade sig för. Lyckligtvis verkar det inte som att avsnittet har läckt ut i sin helhet på någon fildelningssida ännu - möjligtvis på grund av de strikta lagarna mot just detta i Tyskland. Spoilers och screenshots från avsnitt 14 finns däremot i överflöd på bland annat Reddit.
 

Vidare läsning: Kyle MacLachlan svarar på kritiken mot ”Twin Peaks: The Return”

| 8 augusti 2017 15:05 |