Serie

Skribent

Alexander Kardelo

15 juni 2017 | 21:00

Kyle MacLachlan svarar på kritiken mot ”Twin Peaks: The Return”

Exklusivt: "Twin Peaks"-stjärnan säger till MovieZine att vi bör lita på David Lynchs vision. Och håll ut, agent Dale Cooper är där inne... någonstans.
Mer än 25 års väntan på nya ”Twin Peaks”-avsnitt sätter såklart förväntningarna riktigt högt. Därför är det inte så konstigt om tittare känner sig besvikna på den nya säsongen, kallad ”Twin Peaks: The Return”.

Efter sex avsnitt tycker en del att vi sett för lite av själva titelstaden, och dess invånare. Till och med agent Dale Cooper lyser för det mesta med sin frånvaro - istället yrar Kyle MacLachlan runt i för stor kavaj som det mystiska alter egot, Dougie.

När jag möter Kyle MacLachlan under en pressträff i Amsterdam, passar jag på att fråga honom vad han anser om fansens kritk mot den här säsongen.

Kan du förstå varför vissa klagar på serien? Spenderar vi för mycket tid med Dougie?

- Jag hör vad de säger, och jag uppskattar engagemanget. Jag älskar Dougie, men jag vet att folk vill få Cooper tillbaks i handlingen. Men… Det här är historien som David (Lynch) skapade. Vi är alla med på den här resan tillsammans. Allt kommer i sinom tid, det är David som bestämmer när.

Men Cooper kommer tillbaka, eller hur?

- Jag vet inte om jag får säga något… Han har redan varit med lite, man har fått se honom… I det röda rummet. Han är där inne någonstans.

En del fans tycker att ”Twin Peaks” charm på 90-talet låg i att den var före sin tid. Sedan förstod inte tv-cheferna sig på serien och la ner den. Tack vare det blev den ett kultfenomen. Blir inte magin lite förstörd med en tredje säsong?

- Det är en annan serie. Den nya serien är inte en nostalgisk tillbakablick. Det är nya berättelser. På sätt och vis är det som om ”Twin Peaks” har fortsatt i 25 eller 27 år på egen hand, och vi bara kliver in nu och ser vad som sker och vad som hänt efter alla år. Vi återvänder inte till någon mall från förr. Det är en helt ny skapelse.

- Sen blir det annorlunda eftersom Mark (Frost) och David skrev varje avsnitt, och David regisserade alla 18 timmar, säger MacLachlan.
 
 
”Twin Peaks: The Return” kommer med nya avsnitt varje måndag på HBO Nordic. Läs en längre, exklusiv intervju med skådespelaren Kyle MacLachlan på MovieZine i helgen.
| 15 juni 2017 21:00 |