Film

Skribent

MovieZine

30 juni 2022 | 18:00

5 efterlängtade biopremiärer i juli

Thor, minionerna, ärkegrevinnan Violet Crawley och en oigenkännlig Ben Foster är några av dem vi får möta på bioduken i juli.
Biomånaden bjuder på kära återseenden, hisnande rymdäventyr, en dramatisk skildring från Auschwitz och en futuristisk anime-musikal.
 

Minioner: Berättelsen om Gru - 1 juli

 
Large c4916a21fc4231d28eb49b9fc9035b44 minions gru
 
Den enormt populära ”Dumma mej”-franchisen fortsätter med en uppföljare på spinoffen/prequeln… ja ni fattar, en ny film om Minionerna helt enkelt. Vi ska få se hur de charmiga små trollen mötte den aspirerande superskurken Gru redan när han bara var en liten pojk med onda planer. Filmen skulle ha kommit upp på bio redan för två år sedan men stoppades av pandemin. Nu kan alla biosugna barnfamiljer äntligen återse favoriterna på bio i ”en otroligt välkommen och uppfriskande uppföljare” enligt MovieZines recensent.
 

Thor: Love and Thunder - 6 juli

 
Large c4916a21fc4231d28eb49b9fc9035b44 thor love thunder
 
Marvels sköna rymdviking är tillbaka, och med denna film är Thor den första superhjälten med fyra solofilmer i MCU. Taika Waititi återvänder i registolen för ännu ett färgstarkt och lättsamt äventyr i samma härliga anda som ”Thor: Ragnarök”. Filmen ställer Thor mot en hämndlysten skurk med det oroväckande namnet Gorr the God Butcher, men till sin hjälp får han en gammal flickvän med nyfunna superkrafter. Christian Bale, Natalie Portman, Tessa Thompson och en härlig Russell Crowe finns med i rollistan.
 

Downton Abbey: En ny era - 13 juli

 
 
Snart serveras det te och skvaller på nytt i de brittiska finsalongerna. Efter tv-serien och den förra långfilmen har handlingen förflyttats till år 1928. Ett filmbolag vill använda herrgården för att spela in en stumfilm. Samtidigt beger sig familjen på en storslagen resa till södra Frankrike för att avslöja mysteriet med änkehertiginnans nyligen ärvda villa. Ensemblen består av Dominic West, Laura Haddock, Maggie Smith, Michelle Dockery, Hugh Bonneville, Jim Carter med flera.
 

The Survivor - 15 juli

 
Large c4916a21fc4231d28eb49b9fc9035b44 survivor
 
Skådespelaren Ben Foster chockade alla med sin förvandling: han gick ner 28 kilo för att spela Förintelsen-överlevande Harry Haft. En brutal men sann historia från koncentrationslägret Auschwitz berättar om mannen som tvingades att boxas på liv och död, och smärtan han kom att bära med sig livet ut. För regin står Hollywoodveteranen Barry Levinson, känd för filmer som ”Good Morning, Vietnam”, ”Rain Man” och ”Wag the Dog”. Danny DeVito dyker upp som boxningstränare och Billy Magnussen som kylig SS-officer.
 

Belle - 29 juli

 
Large c4916a21fc4231d28eb49b9fc9035b44 belle
 
Den kritikerrosade animéfilmen har kallats för ”en feministisk Skönheten och Odjuret för den digitala eran”. Mamoru Hosoda, känd för ”Vargbarnen” och ”Mirai, min lillasyster”, berättar historien om en blyg skolflicka som har en hemlig identitet - i den virtuella världen U är hon en superstjärna. Vacker animation möter ett lika vackert budskap i en musikalisk saga.
 

Fler biopremiärer i juli:

 
Filmtjuven - 1 juli
Min sommar i Provence - 15 juli
Göta Kanal 4: Vinna eller försvinna - 29 juli
DC League of Super-Pets - 29 juli
 
| 30 juni 2022 18:00 |