Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

19 februari 2015 | 14:00

5 bärsärkafakta om "Vikings" säsong 3

Bland annat kommer Gustaf Skarsgårds Floki ta större utrymme.
Observera att vissa saker som presenteras här nedan är lite spoilriga, så läs inte vidare om du inte vill veta mer exakt vad som ska hända. 

1. Det är inte lätt att härska


Ragnar (Travis Fimmel) blev upphöjd till Jarl i slutet av andra säsongen och även om han inte bett om det måste han nu hantera sin nya maktposition. Han skaffar sig fiender och ovänner, även bland de egna leden.

- Här har vi en man som inte hade viljan att bli Jarl eller kung, en man utan särskild ambition vad det gäller sånt. Han drivs inte av maktbegär. Däremot av nyfikenhet. En enorm nyfikenhet, säger "Vikings"-skaparen Michael Hirst till TVGuide.

2. Floki får en mer central roll


Floki, spelad av Gustaf Skarsgård, har alltid varit en av Ragnars mest lojala krigare, men när Ragnar lovar kung Ecbert (Linus Roache) att hans mannar ska skydda Ecberts nära och kära ställs vänskapen till Ragnar på sin spets.

Loki vill nämligen inte slåss för en kristen kung på kristen mark. 

- Det finns en destruktiv sida hos Floki, säger Skarsgård till Zap2it

- Han är dessutom den mest hedniska av dem alla, så han avskyr allt som har med kristendomen att göra och det är det som blir hans största konflikt i säsongen, hans lojalitet gentemot Ragnar versus gudarna. 

- Jag tycker att alla större rollfigurer i allmänhet fått väldigt intressanta historiebågar den här säsongen, säger Hirst till Hitfix

- Men om du skulle säga att den här omgången handlade om någon i synnerhet så är nog detta Flokis säsong i slutändan. Hans resa blir både dunkel och märklig. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600


3. Lagertha tar sig en ny älskare


Och detta blir ingen mindre än kung Ecbert. 

- Till en början är det ganska underhållande att beskåda, eftersom ingen av dem talar varandras språk, så stackars Athelstan (George Blagden) tvingas närvara och översätta allt, även när de flörtar med varandra, säger Hirst till TVGuide.
 

4. Bjorns ledaregenskaper utvecklas


Enligt historieböckerna blev Lagerthas och Ragnars son Bjorn (Alexander Ludwig) med tiden en av de främsta vikingarna och det är i den här säsongen hans väg till makten börjar. 

- Säsong 2 handlade om att han blev man, säsong tre handlar om att bli ledare, säger Alexander Ludwig till Zap2it

- Han och hans far har en mycket bra relation i den här säsongen, han tar allt han kan få, kunskapsmässigt sett, från sin pappa. 

5. "We'll Always Have Paris"


Ragnars nyfikenhet/rastlöshet tar honom till Paris efter att Athelsten berättat om sin egen resa dit. Väl där blir det bärsärkagång galore (med hjälp av lite CGI).

- Historiskt sett invaderade vikingarna Paris med 100 båtar och 3000 män, vilket betydde att vår produktion fick jobba hårdare än nånsin förr. Men det är fantastiskt att se resultatet, säger Hirst till TVGuide. 

Här är trailern för säsong 3:


"Vikings" har premiär i HBO Nordic i morgon, fredag, 20 februari.

Taggade?
| 19 februari 2015 14:00 |