Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 mars 2018 | 13:30

3 skäl att fira den internationella kvinnodagen med "Jessica Jones"

Netflix frångår sitt vanliga fredagssläpp för nya säsonger och släpper fortsättningen av "Jessica Jones" en dag tidigare - på den internationella kvinnodagen.
Sedan i november 2015 har "Jessica Jones"-fansen tålmodigt fått vänta på en fortsättning med Jessica (Krysten Ritter) själv i fokus.
 
Hon dök visserligen upp som sidekick som skeptisk team-hjälte i "The Defenders" - men på den internationella kvinnodagen imorgon är hon tillbaka för att berätta vidare sin egen historia.
 
Här nedan har jag lyft fram tre skäl till varför du bör ge den nya "Jessica Jones"-säsongen en chans.
 

1. Den enda kvinnliga superhjälten bland Marvelserierna hos Netflix

 
 
Jo jag vet, "Agent Carter" går att se på Netflix - men det är en ABC-serie som Netflix har köpt rättigheterna till... och den är dessutom nedlagd. "Jessica Jones" är med andra ord den enda kvinnliga protagonisten i en ännu aktiv Marvel-serie. Men om ingen tittar lär det knappast satsas på fler - så... titta!
 

2. Bara kvinnliga regissörer har regisserat de tretton nya avsnitten

 
 
Det enda sättet ett få in fler kvinnor i tv-branschen bakom kameran är om fler börjar anställa dem, ska seriens showrunner Melissa Rosenberg ha sagt. Sagt och gjort, av den anledningen har samtliga avsnitt under den andra säsongen av "Jessica Jones" regisserats av kvinnliga regissörer.
 
Förhoppningen är att om fler kvinnliga regissörer får en Netflix-serie på sina CV:n, så kommer det att göra det lättare att få fler regijobb i branschen framöver.
 

3. Det är en av de bästa superhjälte-serierna just nu

 
 
Även om vi tar bort alla argument kring allt gott seriens skapare och skådespelare försöker göra för kvinnor som vill få in en fot i branschen. Eller som en inspiration och förebild för tittare där hemma i tv-sofforna. Så har vi fortfarande en av de bästa superhjälteserierna just nu i "Jessica Jones". 
 
Jag har fått ta en titt i förväg på de fem första avsnitten ur den andra säsongen. Även om jag delvis kan förstå varför vissa kritiker har uppfattat den som lite väl långsam, så har jag själv fallit pladask för den jazziga noir-liknande deckarinledningen kring Jessicas förflutna. Det ska bli spännande att se om de lyckad knyts ihop allt lika bra!
 
Avslutningsvis kan du ta en titt på ett klipp från inspelningarna av den nya säsongen här nedan - i vilket seriens skapare och skådespelare pratar om vad de velat uppnå med den nya säsongen.
 
 
"Jessica Jones" har alltså premiär redan imorgon, den internationella kvinnodagen till ära, och bjuder oss på en helt ny säsong i tretton delar.
 

Läs också: Ännu en "Matrix"-stjärna är klar för en roll i en ny Viaplay-serie

 
Kommer du att ge den andra säsongen av "Jessica Jones" en chans?
| 7 mars 2018 13:30 |