Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 mars 2018 | 20:45

Ännu en "Matrix"-stjärna är klar för en roll i en ny Viaplay-serie

Keanu Reeves har redan dykt upp i två säsonger av "Swedish Dicks", inom kort är det även dags för Carrie-Anne Moss att dyka upp i en Viaplay Original-serie.
Carrie-Anne Moss är mest känd för sin roll som Trinity i "Matrix"-trilogin tillsammans med Keanu Reeves. Moss har på senare tid även dykt upp i "Jessica Jones" och "The Defenders" hos Netflix.
 
I början av nästa år kommer hon att utöka CV:t med en roll i den kommande norska Viaplay-serien "Wisting", i vilken hon kommer att spela FBI-agenten Maggie Griffin. Som motspelare får hon Sven Nordin som spelar titelkaraktären William Wisting.
 
 
Moss berättar själv att hon är glad över möjligheten att få vara med i en skandinavisk produktion.
 
– Att vara med i ett projekt av denna kaliber är otroligt spännande och roligt. En berättelse från ett skandinaviskt perspektiv och möjligheten att få arbeta med skådespelare som Sven Nordin gjorde det extra intressant för mig.
 
"Wisting" blir med sin budget på hela 115 miljoner kronor en skandinavisk storsatsning. I höstas lockades "Sex and the City"-stjärnan Kim Cattrall att spela den amerikanska presidenten, under flera avsnitt i den andra säsongen av CMores "Modus". Med Moss och Reeves-värvningarna från Viaplay, lär vi bara ha sett början på nordamerikanernas intåg på den allt växande skandinaviska tv-marknaden.
 
Vilka andra internationella film och tv-stjärnor skulle du vilja se i kommande svenska tv-produktioner? Kommentera gärna nedan!
| 1 mars 2018 20:45 |