Film

Skribent

Mats Karlsson

12 juli 2012 | 21:01

18 uppföljare vi ser fram emot

Det ligger minst sagt några uppföljare i bioplanen. Här är de 18 filmer som MovieZine ser mest fram emot.

Spontant säger många fy och usch när man nämner uppföljare, och jag är definitivt en av dem. Men skrapar man bort de mest fantasilösa uppföljarna så har vi helt plötsligt ett gäng filmer man faktiskt blir nyfiken på. Här är de 18 uppföljarna som jag inte tänker missa.

Anchorman 2 (2013)

Adam McKays underbara komedi från 2004 ligger mig varmt om hjärtat och bara tanken att man än en gång ska få återse Ron Burgundy får mig att dra på smilbanden.  Att McKay återigen regisserar och att Will Ferrell och Steve Carell gör om sina roller gör att jag blir nyfiken på denna komiska uppföljare.

Avatar 2 (19 december 2014)

Hade det inte varit kungen av uppföljare som har gjort denna hade mitt intresse varit relativt lågt. Men James Cameron som har gjort de fantastiskt underhållande "Terminator 2" och "Aliens" gör att jag blir angelägen att se hur han ska kunna ta historien ett steg till och ge mig ett nytt explosivt äventyr om de blå varelserna på Pandora.

The Bourne Legacy (31 augusti)

Ingen Paul Greengrass och ingen Matt Damon? Vem är det nu som har sniffat thinner och varför är jag pepp på denna? Enkelt, Jeremy Renner är med! Jag tror faktiskt att den här filmen kan överraska mig och hoppas verkligen att Renner levererar, men magkänslan säger mig att han kan göra det.

The Dark Knight Rises (25 juli)

Inget större avslöjande med att saga att jag är måttligt pepp på mer Batman av Christopher Nolan. Men något säger mig att Christopher Nolan kommer att göra allt för att lämna denna franchise med hedern och äran i behåll. De första sex minuterna imponerade i alla fall på mig och nu hoppas jag att Nolan håller den nivån filmen igenom.

A Good Day to Die Hard (14 februari 2013)

Den första filmen är en klassiker, dock en rejält överskattad sådan. Men ändock gör den vad den ska och ger oss action så det förslår. "Die Hard 4" var duglig och jag tror nu att man har lärt sig av sina misstag med fyran och kommer göra allt för att den ska bli i mer klassisk manér. Det vill säga, mer barnförbjuden.

Expendables 2 (22 augusti)

Den första filmen var en härlig homage till det gamla goda 80-talet och att vi nu får återse Arnold Schwarzenegger på bioduken gör att man ryser vid blotta tanken. Helt underbart när man gör film av baserat på ren och skär filmglädje och jag kommer gå till biografen med lätta steg.

Kick-Ass 2 (2013)

Jag myser när jag tänker tillbaka när man fick se första filmen och insåg efter enbart några minuter att detta skulle bli något udda, bisarrt och löjligt underhållande. Underbara karaktärer som vi nu får chansen att krama om igen.

Machete Kills (2013)

Machete sa väldigt konstaterande i första filmen: "Machete sms:ar inte". Må så vara, men uppföljare gör han i alla fall! Och tur är väl det, för jag brinner verkligen efter mer överdriven och emellanåt löjlig action, men det är precis så jag vill ha det! Och så är ju Mel Gibson med i rollistan...

Mad Max: Fury Road (2013)

Vem kunde tro att detta segdragna projekt verkligen skulle gå av stapeln, men nu är den på väg. Så tidigt som 1979 kom första filmen som blev ett genombrott för Mel Gibson som skådis och nu är regissören George Miller beredd att återigen låta vår skitiga hunger efter rättvisa eller orättvisa att mättas.

Monsters studentliv (2 augusti 2013)

Pixar är knappast kända för att spotta ur sig uppföljare på löpande band, men nu kommer de att ge oss en på moderna klassikern "Monsters Inc.". Det ska bli minst sagt bli väldigt småmysigt att ännu en gång  få följa med Sulley och Mike på deras busstreck och annat monsterskoj. Bu så roligt det ska bli!

Red 2 (2013)

Ja, jag vill se den nobla damen Helen Mirren springa omkring med ett maskingevär och skjuta skallen av drägg! Jag gillade verkligen den bisarra och udda första filmen och jag vill se mer av den varan. Allt som sticker ut och när skådespelarnas glädje riktigt skimrar kring deras karaktärer, då må jag som fisken i vattnet.

Sin City: A Dame to Kill For (2013)

En av de blodigaste filmerna vi fick se under 200-talet var "Sin City" och jag har skrikit efter mer sedan dess. Nu äntligen ska vi mer! Mer Mickey Rourke, mer blod och mer synd. Vad mer kan man begära? Realistiskt? Glöm det! Det här är Sin City!

Snabba Cash II (17 augusti)

Första filmen kom, såg och segrade. Daniél Espinosa har lämnat över regissörsrodret till Babak Najafi ("Sebbe") och nu är jag nyfiken på vad en Mrado i rullstol kan uträtta och vem det är som gifter sig i uppföljaren. Frågorna är många och svaren får vi mycket snart.

Star Trek 2 (17 maj 2013)

J.J. Abrams gjorde något man kanske inte borde göra med första filmen, nämligen att Star Wars-fiera en Star Trek-film, men resultatet blev ju lysande så varför inte. Trots att jag aldrig ha varit en trekkie gav det mig mycket mersmak på Star Trek. Bra där Abrams!

Taken 2 (5 oktober)

Fullt ös, medvetslös var mottot i första filmen och här verkar vi få mer av den varan. Så länge Liam Neeson visar att gammal är äldst och att det inte är lönt att bråka med hans familjemedlemmar, så lär vi knappast bli besvikna här heller. Kör järnet Neeson!

Terminator 5 (2014)

Trots att både trean och fyran lämnade mycket att önska ser jag fram emot detta försök av Justin Lin som lär ha fått lite konstruktiva idéer av James Cameron. Jag håller tummarna för att Lin kommer att leverera, men magkänslan säger att han kan dra upp den här franchisen från havets botten.

Tintins äventyr 2 (2013)

Steven Spielberg gjorde ett härligt animerat äventyr som fick Tintin-älskaren hos mig att rysa av vällust. Nu är det upp till Peter Jackson att visa att han behålla nivån och förhoppningsvis höja den ett par snäpp. Jag håller tummarna för att Jackson filmatiserar Solens tempel, en underbar visuell historia.

X-Men: First Class 2 (2014)

Matthew Vaughn gjorde allt rätt med första filmen, underbara skådisar, spännande story med inslag från verkligheten. Det ska bli oerhört intressant att se hur Vaughn tar detta vidare med de unga mutanterna Magneto och professor X.

Vilken uppföljare ser du mest fram emot? Saknar du någon titel på listan? Kommentera nedan.

| 12 juli 2012 21:01 |