Film

Skribent

MovieZine

3 juli 2017 | 18:00

15 filmer som går direkt till dvd i sommar

Det spelar ingen roll om du heter Anne Hathaway, Arnold Schwarzenegger eller Ang Lee. Ibland blir det helt enkelt för trångt på biograferna.
Några av årets mer dolda filmpärlor gick aldrig upp på vita duken. Istället finns de snart att upptäcka i dvd-hyllan - eller på en streamingtjänst, som man gör nuförtiden. Sommarens utbud innehåller allt från familjedramatik till monsterkomedier, som av olika anledningar inte fick biopremiär.
 
 
3 Generations - ute nu
Elle Fanning spelar tonårige Ray, som är född som tjej men ska nu byta kön och bli kille. Det här dramat följer Ray och hans mamma och mormor, när de hanterar den stora förändringen. Med Naomi Watts och Susan Sarandon.
 
Headshot - ute nu
Actionstjärnan Iko Uwais från "The Raid"-filmerna är tillbaka. Han spelar en man som vaknar upp på en strand helt utan minne. Medan han återhämtar sig hos en snygg, kvinnlig läkare kommer det förflutna ikapp. Och det blir våldsamt.
 
Certain Women - ute nu
Fyra kvinnor kämpar mot sina mål på den vidsträckta prärien i nordvästra USA. Drama med Laura Dern, Kristen Stewart, Michelle Williams och Lily Gladstone i huvudrollerna.
 
 
Thriller. Två tonårspojkar vill få sin äldre granne (James Caan) att tro att hans hus är hemsökt. Medan de övervakar hans reaktioner, upptäcker de att de borde ha valt ett annat offer…
 
Monster Trucks - 3 juli
Lucas Till spelar småstadsgrabben som blir vän med en märklig varelse som flyttat in i hans truck. Familjefilm av ”Ice Age”-regissören Chris Wedge.
 
Den animerade filmen fyller i luckorna mellan spelen ”Resident Evil 6” och ”Resident Evil 7: Biohazard”. Det är upp till Chris Redfield att stoppa skurken som vill sprida ett dödligt virus i New York City.
 
 
Colossal - 31 juli
Komedi med Anne Hathaway. Arbetslös och dumpad tvingas Gloria  att lämna New York-livet och flytta hem. När nyheterna rapporterar om en gigantisk varelse som attackerar Seoul, upptäcker hon en märklig koppling till monstret.
 
High-Rise - 31 juli
Nästan två år efter premiären i Toronto når Ben Wheatleys drama den svenska publiken. Tom Hiddleston, Sienna Miller och Jeremy Irons spelar boende i en lyxig skyskrapa, vars liv och tillvaro sakta men säkert börjar rubbas.
 
The Lost City of Z - 7 augusti
Verklighetsbaserad äventyrsfilm om den brittiske upptäckaren Percy Fawcett (Charlie Hunnam) och omständigheterna kring hans mystiska försvinnande i Amazondjungeln år 1925. I andra roller syns Robert Pattinson och Spider-Man-aktuelle Tom Holland.
 
 
Going in Style - 14 augusti
Kuppkomedi regisserad av Zach Braff. Tre äldre herrar är desperat efter med sina räkningar, och bestämmer sig för att råna en bank. Morgan Freeman, Michael Caine och Alan Arkin gör huvudrollerna.
 
CHIPS - 14 augusti
Tyvärr inte en film om vårt favoritsnacks, utan en filmatisering av snutserien från 1970-talet. Här följer vi Michael Peña och Dax Shepard som motorcykelpoliser i Kalifornien. Actionkomedin har också Vincent D'Onofrio i en roll.
 
Loving - 14 augusti
Jeff Nichols behandlar kärlek och rasism i sitt stillsamt vackra drama. Det bygger på en sann historia om makarna Loving, som fick kämpa för sitt äktenskap i Virginia år 1967.
 
 
De stal fel mans hund… Bruce Willis spelar LA-snuten som ger sig efter ett gäng som kidnappat hans fyrbente vän. Actionkomedin har också John Goodman, Famke Janssen och Jason Momoa i rollerna.
 
Aftermath - 28 augusti
Dramathriller. Efter en tragik flygolycka vävs två främlingars liv på ett oväntat sätt. Arnold Schwarzenegger spelar mannen som vill hämnas på flygledaren som orsakade hans familjs död.
 
Ang Lees storslagna 3D-drama som skulle revolutionerna biofilm med 120 bildrutor i sekunden. Vi får se huruvuda nåon skillnad syns hemma i tv-soffan. Men sevärt är det absolut, och vår recensent hyllar filmen som ett krigsdrama som lämnar mycket att fundera över. Se trailern här:
 
 

Kolla in hela kalendern med kommande premiärer på dvd och bluray här...

| 3 juli 2017 18:00 |