Film

Skribent

MovieZine

18 oktober 2020 | 12:00

13 skräcktips på C More - filmer och serier inför Halloween

Slasherklassiker, monster, seriemördare och övernaturliga väsen - streamingtjänsten C Mores utbud har något läskigt för alla smaker.
Mörka höstkvällar och halloween runt dörren, det är den perfekta tiden för ett skräckmaraton med filmer eller serier som skapar kalla kårar. Hos C More hittas just nu ikoniska skräckkaraktärer som Freddy Krueger och Michael Myers, sida vid sida med mästarna Stephen King och David Fincher.
 
 
 
Halloween (2018)
 
Jamie Lee Curtis är tillbaka i sin klassiska genombrottsroll som Laurie Strode som 40 år efter "Alla helgons blodiga natt" åter hemsöks av den galne mördaren Michael Myers. 2018 års "Halloween" är en direkt uppföljare till den första filmen och ignorerar därmed de nio andra filmerna. Ett lyckat drag tyckte både kritiker och publik - det här blev den mest inkomstbringande i serien hittills.
 
 
 
Happy Death Day 2U (2019)
 
Uppföljare till skräcksuccén "Happy Death Day" där collegestudenten Tree lyckades bryta den tidsloop som gjorde att hon återupplevde samma dag om och om igen - en dag som alltid slutade med att hon mördades av en galning i babymask. Den här gången måste hon hjälpa sin vän Ryan som råkar ut för samma öde.
 
 
Terror på Elm Street (1984)
 
"One, two, Freddy's coming for you..." Skräckklassikern från 80-talet där en rad ungdomar i småstaden Springwood hemsöks i sina drömmar av fruktansvärde Freddy Krueger med sina knivförsedda fingrar. Snart spiller hans dåd i drömmarna också över i verkligheten och alla är i livsfara. Wes Craven ("Scream") låg bakom denna succé som fick flera uppföljare. Johnny Depp syns i sin filmdebut som Glen.
 
 
Zodiac (2007)
 
Rosad verklighetsbaserad kriminalthriller om jakten på den beryktade Zodiac-mördaren som hemsöker San Francisco i slutet av 60-talet. Mellan dåden häcklade seriemördaren polisen i en rad brev till dagstidningar, som också innehöll märkliga kryptogram. För regin står David Fincher och i rollerna syns Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. och Mark Ruffalo.
 
 
Mary (2019)
 
När David (Gary Oldman) kommer över en övergiven gammal segelbåt som kustbevakningen hittat tänker han att det kan bli en vändpunkt för familjen - hustrun Mary och döttrarna. De restaurerar båten och planerar en resa till Bermuda, tillsammans med vänner. Men snart börjar märkliga saker hända ombord på båten som verkar vara hemsökt av ett ondskefullt väsen.
 
 
Gremlins (1984)
 
Klassiska skräckkomedier där tonårige Billy får ett gullligt och lurvigt litet husdjur i julklapp - en så kallad mogwai som han döper till Gizmo. Krabaten kommer med tydliga skötselråd; håll honom borta från vatten och starkt ljus, och vad du än gör - mata honom aldrig efter midnatt. Det hela får oanade konsekevenser när det visar sig vara svårt att hålla den nya familjemedlemmen i styr. Uppföljaren "Gremlins 2" från 1990 finns också att se på C More.
 
 
 
The Nun (2018)
 
Året är 1952 när det inträffar några mystiska dödsfall på ett kloster i Rumänien. Vatikanen skickar dit prästen Burke och nyblivna nunnan Irene för att utreda händelserna. Det dröjer inte länge innan de får möta en demonisk nunna, en inkarnation av Valak från "The Conjuring 2". Skräckfilmen "The Nun" är den femte installationen i den framgångsrika Conjuring-serien.
 
 
 
Vargtimmen (1968)
 
Den skygge konstnären Johan Borg (Max von Sydow) har dragit sig tillbaka till en enslig ö tillsammans med sin fru Alma (Liv Ullmann). Han plågas av mardrömmar och demoner från det förflutna. Alma vakar över honom, inte minst nattetid under Vargtimmen - ”timmen mellan natt och gryning. Det är timmen då de flesta människor dör". Klassiskt drama med inslag av surrealism och skräck signerat Ingmar Bergman.
 
 
Unfriended: Dark Web (2018)
 
Tonårige Matias har kommit över en begagnad laptop men upptäcker att den har en del konstiga filer. Han börjar få märkliga meddelanden och inser att dess förre ägare iakttar honom och kommer göra vad som helst för att få tillbaka datorn. Fristående uppföljare till succén "Unfriended" från 2014 som helt utspelar sig på en datorskärm.
 
"Unfriended: Dark Web" finns med på MovieZines lista över 2019 års bästa skräckfilmer.
 
 
The Meg (2018)
 
Underhållande monsterfilm med Jason Statham. I "The Meg" blir ett internationellt undervattensteam attackerade av en massiv varelse och fastnar i sin forskningsfarkost på Stilla havets botten. Räddningsaktionen blir en kamp mot klockan där man måste ta hjälp av dykexperten Jonas Taylor, en man som motvilligt ställer upp då han träffat på varelsen tidigare - jättefisken Megalodon som förmodats varit utdöd i flera miljoner år.
 
 
Mr Mercedes (tv-serie, 2017)
 
Amerikansk thrillerserie av David E. Kelley, baserad på Stephen Kings bästsäljande boktrilogi "Mr. Mercedes", "Finders Keepers" och "End of Watch". Handlingen kretsar kring den pensionerade mordutredaren Bill Hodges (spelad av Brendan Gleeson) som gäckas av en galen seriemördare. Tre säsonger finns att streama.
 
 
Rosemary's Baby (miniserie, 2014)
 
Det unga paret Guy och Rosemary flyttar från New York till Paris där han har fått jobb som lärare. De blir bekanta med det välbärgade paret Castevet som ordnar en lägenhet åt dem, men Rosemary upptäcker snart att deras tjusiga boende ruvar på mörka hemligheter. "Rosemarys baby" bygger på Ira Levins klassiska bästsäljare och i huvudrollen syns Zoe Saldana ("Avatar", "Guardians of the Galaxy"). Två avsnitt med en total speltid på under tre timmar.
 
 
Harry Potter x 8 (2001-2011)
 
För ett Halloween-maraton lämpligt för alla åldrar rekommenderar vi Harry Potter-filmerna, om den unge trollkarlens kamp mot onda krafter på magiskolan Hogwarts. Alla åtta filmerna finns att streama på C More.
 
| 18 oktober 2020 12:00 |