Film

Skribent

MovieZine

30 april 2020 | 18:00

11 kommande superhjältefilmer från Marvel Studios

"Black Widow" och "The Eternals" kickar igång nästa fas av MCU-rullar. Håll dig uppdaterad med vår guide!
Marvelfans har mycket att längta till de närmaste åren. Studion fortsätter att leverera högklassig action och spektakulär underhållning både på bioduken och i tv-rutan.
 
Närmast är det "Black Widow" som kickar igång nästa fas av MCU-äventyr. Filmen skulle egentligen haft biopremiär nu i veckan, men blev försenad på grund av coronaviruset. Med ett nytt premiärdatum i november skjuter man också fram samtliga kommande Marvel-filmer.
 
Nedan hittar du alla aktuella titlar och datum som vi har att se fram emot.
 
 
Black Widow - 5 november 2020
En prequel med allas vår Natasha Romanoff inleder Marvels Fas 4. Scarlett Johansson iklär sig rollen som Black Widow (för sista gången?) och tar oss tillbaka i tiden till ett kyligt Ryssland.

The Eternals - 11 februari 2021
Därefter är det dags att lära känna några helt nya förmågor från ett annat hörn av MCU. Eternals är en människoliknande, utomjordisk ras som levt bland oss sen urminnes tider. Angelina Jolie, Kit Harington och Salma Hayek leder den stjärnspäckade rollistan.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - 7 maj 2021
Ännu en ny bekant som tar steget över från serietidningarna till bioduken. Asiatiske superhjälten Shang-Chi kommer spelas av Simu Liu, och för regin står indiefavoriten Destin Daniel Cretton ("The Glass Castle"). The Mandarin är skurken.
 
 
Spider-Man 3 - 5 november 2021
Ännu en solofilm för Peter Parker från Sony och Marvel. Om slutscenerna i "Spider-Man: Far From Home" gav oss en hint så har Spideys hemliga identitet just blivit avslöjad av J. Jonah Jameson.

Thor: Love and Thunder - 11 februari 2022
I den fjärde Thor-filmen har det blivit dags för Chris Hemsworth att lämna över den mäktiga hammaren till Jane (Natalie Portman). Vi ser fram emot ytterligare en skön rymdresa med regissören Taika Waititi bakom spakarna. Christian Bale spelar skurken, bara en sån sak!

Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 25 mars 2022
Benedict Cumberbatch och hans magiska händer kliver in i ett galet multiversum, vad det nu innebär. Enligt tidigare rykten ska filmen bli MCU:s första rysare. Sam Raimi (mannen bakom "Spider-Man"-filmerna med Tobey Maguire) tog nyss över regin från Scott Derrickson.
 
 
Black Panther 2 - 6 maj 2022
Marvels Fas 5 börjar med en tripp tillbaka till Wakanda. "Black Panther", den första superhjältefilmen att bli nominerad till 7 Oscars, får sin efterlängtade uppföljare om två år.

Captain Marvel 2 - 8 juli 2022
Marvels mäktigaste hjälte flög in på bioduken våren 2019, och blev en stor biosuccé. Brie Larson står redo att ge sig ut på nya uppdrag ute i galaxen.

Ant-Man 3 - inget premiärdatum
Såklart blir det fler filmer med Marvels minste hjälte, myrmannen, härligt gestaltad av Paul Rudd. "Ant-Man"-filmerna må vara MCU:s minst framgångsrika (åh, ironin) men de bidrar med lite välbehövlig komedi. Peyton Reed är tillbaka som regissör.
 
 
Blade - inget premiärdatum
På 2019 års Comic-Con i San Diego meddelade Marvel att man planerar en reboot på "Blade", ni vet, vampyrhjälten som spelades av Wesley Snipes runt millennieskiftet. Nu är det dags för Oscarsvinnaren Mahershala Ali ("Green Book") att ta över rollen.

Guardians of the Galaxy vol. 3 - inget premiärdatum
Regissören James Gunn återvänder för att avsluta sin trilogi om galaxens väktare. Det sköna gänget kommer påbörja inspelningen så snart hans "The Suicide Squad" är färdig (och så snart coronaviruset tillåter).
 
Vilka av Marvels kommande filmer ser ni mest fram emot? Kommentera nedan.
| 30 april 2020 18:00 |