Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 augusti 2019 | 18:00

10 storfilmer som kommer dominera biosommaren 2020

Nostalgisk spökjakt, animerade äventyr i rymden och faror i djungeln - det ser ut att bli en het sommar för alla filmfantaster.
Marvel och DC utmanar varandra med varsin kvinnlig superhjälte. 80-talsfavoriterna "Top Gun" och "Ghostbusters" får uppföljare. Samtidigt jobbar Christopher Nolan och Pixar för fullt med sina originalfilmer, under stort hemlighetsmakeri. MovieZine har tittat närmare på nästa års sommarutbud och plockat fram tio filmer att längta efter:
 

Black Widow - 1 maj 2020

 
 
Marvel gillar att kicka igång biosommaren med feta äventyr, och nästa år blir inget undantag. Äntligen är det dags för rövsparkande Natasha Romanova att stå i rampljuset. Filmen om Black Widow sägs ta vid kort efter händelserna i "Captain America: Civil War" och istället för spektakulära superkrafter är det intensiva slagsmål som väntar Scarlett Johansson. För regin står Cate Shortland ("Lore", "Berlin Syndrome").
 

Fast & Furious 9 - 22 maj 2020

 
 
Regissören Justin Lin är tillbaka för att ratta den nionde filmen i "Fast & Furious"-serien. Vi vet ännu inte mycket om handlingen, men den lär involvera snabba bilar, tokiga stunts och arga blickar som på bilden ovan. Vin Diesel, Charlize Theron och John Cena har några av huvudrollerna i en av sommarens mest fartfyllda actionrullar.
 

Wonder Woman 1984 - 5 juni 2020

 
 
Dags för Gal Gadot att svida om igen till amazonkrigare. I uppföljaren till 2017 års superhjälte-surprise har det passerat några årtionden, och vi ska få se hur Wonder Woman upplevde det ljuva 1980-talet. långt innan Batman och Superman kom in i hennes liv. Kristen Wiig är bekräftad att spela superskurken Cheetah, Diana Princes nya ärkefiende. Patty Jenkins är tillbaka bakom kameran, och återvänder gör också Chris Pine (trots att hans karaktär dog i förra filmen).
 

Soul - 19 juni 2020

 
 
Pixars nya animerade äventyr utlovar "en resa från New Yorks gator till kosmiska världar, där några av livets viktigaste frågor kommer att besvaras". Kryptiskt, men mer än så behöver vi kanske inte veta för att bli rejält nyfikna. Filmen regisseras av veteranen Pete Docter, som också stod bakom den fantasifulla och härliga "Insidan ut".
 

Top Gun: Maverick - 26 juni 2020

 
 
En av rollfigurerna som byggde Tom Cruises karriär återvänder på bio. Piloten Maverick sågs senast i 1986 års största biosuccé "Top Gun", och av trailern att döma har han ännu inte förlorat sin passion för höga höjder. Val Kilmer, Miles Teller och Jennifer Connelly gör honom sällskap.
 

Minioner: Berättelsen om Gru - 3 juli 2020

 
 
De är gula, korkade, gulliga, och ingen fattar vad de säger. Men vad gör det när Minionerna har blivit barnens absoluta favoriter på senare år? I den här uppföljaren till "Minionerna" från 2015 fortsätter jakten på en ny tyrannisk ledare, och vi ska såklart få återse Gru från "Dumma mej"-filmerna. I slutet av "Minionerna" dök han ju upp som liten pojke, och denna uppföljare kan handla om hur denna pojke blev en älskvärd skurk.
 

Ghostbusters 2020 - 10 juli 2020

 
 
Jason Reitman står redo att ladda biosommaren med stark nostalgi. Denna film "glömmer" Paul Feigs reboot från 2016, och bör ses som en uppföljare till de två sci-fi-komedierna från 1980-talet. Originalgänget är tillbaka men nu ska även Finn Wolfhard (bilden ovan är från "Stranger Things") och Paul Rudd få hantera protonpack och jaga eller jagas av spöken.
 

Tenet - 17 juli 2020

 
 
Regissören Christopher Nolan håller handlingen i sin nya film hemlig. Det sägs dock att "Tenet" ska bli en episk actionfilm om internationell spionage. Många drömmer om att se "Inception"-regissören ta sig an en Bondfilm, detta är kanske det närmaste vi kommer? Oavsett blir det spännande att få se ännu en originalfilm från en filmskapare som ständigt levererar och tänjer på gränserna. Robert Pattinson och Elizabeth Debicki har två av rollerna. Hoyte van Hoytema ("Dunkirk") sköter fotot och Ludwig Göransson ("Black Panther") ordnar musiken.
 

Jungle Cruise - 24 juli 2020

 
 
Äventyrsfilmen "Jungle Cruise" bygger, likt "Pirates of the Caribbean", på en åkattraktion från Disneyland. Här ska det bli åka av med Dwayne Johnson som båtkapten under tidiga 1900-talet. Tillsammans med en forskare, spelad av Emily Blunt, ge de sig ut på ett farligt uppdrag för att hitta Livets träd.
 

Morbius - 31 juli 2020

 
 
Det blir otäckt och blodigt när svenske Daniel Espinosa kliver in i serietidningsvärlden. "Morbius" är ett samarbete mellan Sony och Marvel, och precis som med Venom handlar det om en av Spider-Mans mer kända skurkar. Jared Leto spelar Dr. Michael Morbius, som får vampyrliknande krafter. Rollistan på IMDb antyder att vissa scener kan utspela sig kring utdelningen av Nobelpriset i Stockholm.
 
Vad lägger du dina biopengar på nästa sommar? Kommentera nedan.
| 7 augusti 2019 18:00 |