Film

Skribent

Jonna Vanhatalo

30 juli 2016 | 12:00

10 saker som du inte visste om Margot Robbie

Den 26-åriga australiensiskan som på bara tre år erövrade Hollywood.
Skådespelerskan som tidigare är känd från bland annat ”Wolf of Wall Sreet” och ”The Big Short” är i sommar aktuell i två filmer – ”Legenden om Tarzan” mot Alexander Skarsgård och ”Suicide Squad” mot bland andra Joel Kinnaman och Will Smith. Det är dags att lära känna henne något bättre.

1. Margot Robbie jobbade på Subway och hade titeln smörgås-konstnär innan hon slog igenom i filmvärlden.

2. På tal om mat. Hennes favoriträtt är pommes och hon gillar att dricka öl till. Dock håller hon sig till en tre dagars morotsdiet om hon på film ska visa sig i bikini.

3. Margot tackade nej till rollen som Sam i ”Birdman”. Emma Stone fick som bekant sedermera rollen och blev Oscarsnominerad för sin insats.4. Hon tackade dock ja till rollen som Penelope i ”A Bigger Splash” men hoppade av för att göra just Jane mot Tarzan. Dakota Johnson spelade till sist Penelope mot bland andra Ralph Fiennes och Tilda Swinton.

5. I ”The Wolf of Wall Street” envisades Margot med att vara naken i scenen där hon kliver ut ur rummet och ska förföra Leonardo DiCaprios Jordan Belfort. Detta mot Martin Scorseses instruktioner. Margot kände dock att hennes karaktär hade använt sig av de enda valutorna hon kände till, sin kropp och sexualitet, och ja, Scorsese höll till sist med henne.6. Men när Hugh Hefner frågade efter ”henne i Wolf of Wall Street” och ville hon skulle posera i samma anda, det vill säga spritt språngande utan en endaste tråd, i hans tidning mot en ansenlig summa pengar, tackade hon vänligt men ytterst bestämt nej. För konsten ja, men för pengar – glöm det, lät hon meddela honom.

7. Margot spelade mot Will Smith i ”Focus”. Efter filmen spreds rykten om att de två skulle vara ett par, men båda skådespelarna tog det med hyfsat ro.8. Dock händer det att hon faller för någon i samma filmproduktion och  under inspelningarna av ”Suite Francaise” blev hon tillsammans med regiassistenten Tom Ackerley. De är fortfarande ett par.

9. Det går på olika sätt hett till när det kommer till Margot och film. När hon skulle provspela inför nämnda ”Wolf of Wall Street” mot Leonardo DiCaprio inför bland andra Scorsese, blev hon så till sig i en scen där paret bråkar, att hon klappade till stackars Leo rakt över ansiktet utan minsta förvarning. Tydligen rätt hårt också. Förfärad trodde hon ett tag att hon skulle bli förvisad från platsen och i värsta fall stämd för misshandel, men Scorsese älskade tilltaget och Leo bad om en örfil till.

10. Margot är från Australiens hetta, närmare bestämt Queensland, men hennes passion vid sidan av vita duken är något så kyligt som ishockey. New York Rangers är hennes team som hon högljutt hejar på vid hemmamatcherna och hon spelar dessutom högerytter i ett amatörlag bestående av kvinnor.

Numret på tröjan? Henrik Lundqvists nummer 30, såklart.
| 30 juli 2016 12:00 |