Timmarna (2003)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I Timmarna möter vi tre kvinnor i te olika tidsperioder. Deras liv knyts samman av boken Mrs. Dalloway. På 20-talet skrivs boken av Virginia Woolf (Nicole Kidman), som på 40-talet läses av blivande mamman Laura (Julianne Moore) och på 2000-talet möter vi Clarissa (Meryl Streep) som mer eller mindre är Mrs. Dalloway.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Hagevall
Det som egentligen gjorde mig mest nyfiken på "The Hours" var vetskapen om att Philip Glass hade komponerat filmens soundtrack. Och musiken han har skapat är verkligen helt perfekt och passar filmen som handen i handsken. Vad det gäller själva filmen så är den snyggt gjord, med gripande skådespelarinsatser (särskilt Ed Harris och Julianne Moore lyser i sina roller) och ett fokuserat manus. Filmen riskerar att bli plottrig och förvirrande eftersom den hoppar mellan sekvenser från tre olika årtionden, men det blir den aldrig tack vare Daldry's regi och klippningen.   

Tyvärr griper filmen inte riktigt tag i mig som jag hade hoppats, kanske hade jag för höga förhoppningar. Men tack vare fina skådespelarinsatser och ett vackert soundtrack som ger filmen ett trevligt flyt så får den ändå ett bra betyg. Kanske förtjänar filmen en andra titt innan den får en rättvis bedömning? Nåväl, för stunden blir det ingen jackpot. Betyg: 3/5.
JVF
Fullkomligt lysande drama! Som ni andra har nämnt är skådespeleriet och Philip Glass musik något alldeles extra. En fyra här med.
Gomer Pyle
Att jag missat den här så länge. Det var en väldigt bra film där Julianne Moore som vanligt glänser mest. Blir en fyra här.
Visa fler (5)

Veckans populära filmer

Visa fler