THX 1138 (1971)

2.9
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I framtiden är kärlek det största brottet. Därför revolterar en man och en kvinna mot sitt rigida, hårt kontrollerade samhälle. Är det sci-fi man är ute efter så bör man definitivt se "THX 1138", George Lucas långfilmsdebut med en av filmhistoriens häftigaste slutscener.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
johnny_silvers
4/5
Visuellt banbrytande och berättarteknisk intressant. En förhållandevis enkel berättelse om eskapism med sociologiska inslag som bärs upp av starka rollprestationer, framförallt från Robert Duvall, och en enastående ljudbild. Olyckligtvis har den oförbätterlige George Lucas i efterhand varit framme och pillat med digitala specialeffekter i director's cut-versionen.
Scott
En väldigt fantasifull och häftig film som är snygg på ett visuellt plan men också på ett detaljrikt sätt! Bra rollprestationer och riktigt häftiga ljudeffekter! En komplex och mystisk film med välgjord värld och story! Jag tyckte det här var en helcool filmupplevelse! Svag 4/5!
sjoegraes
Jäkligt cool och fascinerande film. Lite svår att förstå sig på på vissa ställen, men den känns hela tiden genomtänkt. Bra skådisar och snyggt berättad story med en häftig avslutning. Visst kan man ana Star Wars-tendenser lite här och där, men den här filmen kändes mörkare och mer filosofisk. Lite svår att sätta betyg på, men en stark trea får det nog bli, den är nära fyran! :)
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler