Robert Duvall

Regissör, Skådespelare, Manusförfattare 05 Januari 1931 San Diego, California, USA

Biografi

 Robert Selden Duvall är en amerikansk skådespelare, född 5 januari 1931 i San Diego, Kalifornien.

Duvalls far var amiral och Duvall själv kom till New York efter två års militärtjänstgöring. Han fick skådespelarutbildning vid Neighborhood Playhouse samt började därefter spela teater med olika teaterensembler och off-Broadway. Duvall gjorde en minnesvärd filmdebut som Gregory Pecks sinnessvage granne i Skuggor över södern. Han har sedan fortsatt visa sin mångsidighet som karaktärsskådespelare.

Duvall vann en Oscar för bästa manliga huvudroll 1983 för sin roll i filmen På nåd och onåd. Han är en av de stora skådespelarna i amerikansk film genom åren, med en förmåga att ge tyngd även i mindre roller.
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
Film
Grattis i förskott o du stora legend!http://www.youtube.com/watch?v=ZlShAwJItq0
TheSadGeneral
Den typen av skådespelar som man bara ställer sig upp och skriker JAAA!! när man ser honom dyka upp i en film som man inte visste att han medverkade i :) Samma sak med Morgan Freeman, donald sutherland michael caine!
Phip
Mycket bra skådis som har många bra klassiker på sitt CV. Enligt mig så gör han utan tvekan sin bästa prestation i Lonesome Dove, oerhört vass. För en skådespelare som är med i så många klassiker och är av denna kalibern så är det förvånande att han har blivit förbisedd när det gäller AFI Life Achievement Award, borde haft en sådan för länge sedan.
Visa fler (23)